Hoe de Canon printer resetten voor nagevulde inktpatronen

Inktpatronen navullen is niet zo heel moeilijk. Het probleem begint pas als de nagevulde inktpatroon terug geplaatst wordt in de printer.

De printer blijft dan maar aangeven dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden. Hoe kan dat nu, want u heeft de inktcartridges toch goed nagevuld?
Nou heel simpel. Uw printer weet niet dat u de inktpatroon gevuld heeft. De printer meet namelijk niet  echt hoeveel inkt er in zit. En om toch met de nagevulde inktpatroon te kunnen printen moet u of uw Canon printer even resetten of met een resetter de chip op de inktpatroon weer op nul zetten.

Het resetten van de chip op de inktpatroon met een resetter is de beste oplossing.  Er zijn hiermee voor de printer(prinktkop) geen gevaren. Want als u met een resetter  de chip bewerkt zal (als u de inktpatroon gevuld en al in de printer stopt) de printer weer net als met nieuwe originele, precies aangeven hoeveel inkt er in de gevulde cassette zit.

Resetters voor Canon inktpatronen kunt u hier vinden


Wilt u geen geld uitgeven! Want de resetters zijn redelijk prijzig. Dan is er ook nog de mogelijkheid om de printer te resetten.

Een reset van de printer is heel  eenvoudig en kost geen geld. Als u uw printer reset, dan schakelt u eigenlijk alleen de controle op het inkt voor een bepaalde inktpatroon uit. De printer kijkt dan niet langer of een bepaalde inktpatroon leeg is. Dit moet u dan zelf doen

Hoe reset ik mijn Canon printer. Hoe zet ik de inktcontrole uit.

Zoals al eerder geschreven is dit heel eenvoudig. En wat wel heel mooi is, U schakelt de inktcontrole uit voor 1 (een) bepaalde inktpatroon. Koopt u een nieuwe inktpatroon en doet u die in de printer, dan is de reset alweer ongedaan. De printer zal voor de nieuwe inktpatroon weer gewoon het inkt controleren en aangeven of deze volgens hem leeg is.

Hoe reset u nu uw printer.

  • Op uw printer zit een kopje met een rondje en driehoekje. Het kan ook zijn dat deze afbeelding (driehoekje in een rondje) naast het knopje zit.
  • Heeft u een inktpatroon. nagevuld en wilt u afdrukken? Dan krijgt u meestal de melding, dat de inktpatroon leeg .
  • LAAT DEZE MELDING OP UW COMPUTERSCHERM STAAN EN GA NAAR UW PRINTER.
  • Druk nu het knopje met het driehoekje in en houd hem ingedrukt ( 5/10 seconden)  tot het lampje niet meer knippert Of tot u geluid uit de printer hoort komen.
  • De melding op het scherm zal verdwijnen. Heeft u meerdere inktpatronen gevuld dan zal voor de volgende inktpatroon deze melding komen.
De printkop waarin de inktcartridges zitten zal een klein beetje beginnen te bewegen. dit hoort u en dat voelt u. Als u meer inkcartridges gevuld heeft, zul u de melding van de lege inktpatroon nog een keer op uw scherm krijgen. Laat ook voor deze inktpatroon de melding op het scherm staan en voer ook dezelfde handeling uit (knopje indrukken enz) .. Heeft u 2 inktpatronen laten vullen of zelf gevuld dan moet u de reset 2x doen
Heeft u 4 inktpatronen gevuld van moet u de reset 4x  doen . enz enz.....


Wat doet u eigenlijk als u de printer op deze manier reset.
Vooraf is het belangrijk dat u weet hoe de print voorgang eigenlijk in zijn werk gaat. Als u een printopdracht geeft dan worden er in de printkop, aan de honderden printer nozzeltjes met een stroomstootje de opdracht gegeven om er een druppeltje inkt door te persen. Dit zijn met een printopdracht duizenden stroomstootjes. Omdat er tijdens deze stroomstootjes inkt doorgaat zal de printkop niet warm worden. Zou u gaan printen met een lege inktpatroon, dan komen er wel de stroomstootjes op de  nozzels, maar er komt dan geen inkt door. Er komt dan ook geen afkoeling van de printkop.
Canon maar ook andere merken, hebben als beveiliging voor het beschadigen van de printkop de inktcontrole ingebouwd. Is één inktpatroon leeg, dan kan uw canon printer niet meer printen. Want anders wordt de printkop warm/heet. Als u de reset doorvoert, dan schakelt u eigenlijk deze bescherming uit. Op de  printer wordt door de reset het inktmeetsysteem uitgeschakeld.
U kunt op deze manier dan ook gewoon door printen. Maar let op. Er zijn wel nadelen aan verbonden. Een nadeel is nu wel dat de printer nu ook niet meer aangeeft hoeveel inkt er in de cartridge zit. U moet dit voor de geresette inktcartridge in de toekomst zelf  controleren of er nog wel inkt in de cartridge zit. Doe dit regelmatig, want printen met een lege inktpatroon kan uw printkop beschadigen.

Natuurlijk is ook hiervoor een oplossing: U kunt ook  heel eenvoudig met een resetter de chip op de inktpatroon weer op "vol" zetten. De inktcartridge geeft dan weer precies aan hoeveel inkt er nog in zit en of een inktpatroon leeg is. En als de printer een lege inktcartridge detecteert, kunt u niet meer printen

Resetters voor Canon, Brother , Epson of HP inktcartridges vindt u hier...CHIPRESETTERS


Related Products

NVS5-5BK Navulset inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8 CMYB

NVS5-5BK Navulset inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8 CMYB

Navulset navul inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8* inktpatronen.Speciale Inktec navulinkt voor het her..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Inkt navulset PGI-570 / 571(XL) 5X inktpatronen

Inkt navulset PGI-570 / 571(XL) 5X inktpatronen

Inkt navulset voor Canon PGI-570 en CLI-571(XL) 5 inktpatronen. Dit is een complete set inkt en toeb..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Inkt navulset PGI-525 en CLI-526 (5x) inktcartridges.

Inkt navulset PGI-525 en CLI-526 (5x) inktcartridges.

Inkt navulset voor het navullen van Canon PGI-525 en CLI-526 (5x) inktcartridges Dit is een complete..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Chipresetter PGI-550 CLI-551(XL) inktpatronen

Chipresetter PGI-550 CLI-551(XL) inktpatronen

Chipresetter voor  Canon PGI-550 en CLI-551(XL) inktpatronen.Wilt u uw inktpatroon navullen en ..

€ 43,95 Ex Tax: € 36,32

Chipresetter PGI-570 / 571(XL) inktpatronen

Chipresetter PGI-570 / 571(XL) inktpatronen

Chipresetter voor Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen. Is uw Canon PGI-570(XL) en CLI-5..

€ 64,95 Ex Tax: € 53,68

Chipresetter Canon PGI-525 / CLI-526 inktpatronen

Chipresetter Canon PGI-525 / CLI-526 inktpatronen

Chipresetter voor het resetten Canon PGI-525 en CLI-526 inktpatronen. Wilt u uw inktpatroon navullen..

€ 19,95 Ex Tax: € 16,49

Blog

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Navul inkt , toners, navul tools, en handleidingen.

Onze 112ink producten zoals  navulsets, navul inkt, inktpatronen, hervulbare inktpatronen, transportclips, navul benodigdheden, chipresetters en ontluchters voldoen aan de hoogste kwaliteit eisen. Deze producten worden niet door de Originele printerfabrikanten gemaakt. Maar als het gaat om kwaliteit en en hoeveelheid afdrukken zijn ze meestal gelijk en soms zelfs beter.

Canon Pixma Inktpatronen PGI-570 en CLI571 chipresetter

Canon Pixma Inktpatronen PGI-570 en CLI571 chipresetter

Wilt u uw Canon inktpatronen ook zelf navullen?

Als een inktpatroon leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld)  altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. De navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen.

Epson printers of inktpatronen resetten na het vullen

Epson printers of inktpatronen resetten na het vullen

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktpatronen op zich is niet zo heel er moeilijk.

Op dit moment is er voor de meeste Epson inktpatronen een chip resetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktpatroon gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle inktpatronen een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktpatronen op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen gaan vaak een printerleven lang mee.

Hervulbare of invulbare inktcartridges zijn er ook voor uw printer, De inktpatronen zijn eenvoudig in gebruik en simpel te vullen. En meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon. Heeft uw inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare inktpatroon een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare inktpatronen genoeg.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om een inktpatroon te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Is keuze voor welke  inkt voor inktpatronen écht belangrijk?

Is keuze voor welke inkt voor inktpatronen écht belangrijk?

Inkt in de inktpatronen van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktpatronen. Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe inktpatronen kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog.Inktpatronen voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt in de inktpatroon als een Canon PGI-520 of PG-545 inktpatroon.
Navulhandleiding voor Epson 24XL en Epson 26XL inktpatronen

Navulhandleiding voor Epson 24XL en Epson 26XL inktpatronen

Epson 24 en 26xl navulhandleiding

Voor de Epson 24 en 26 xl hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.