Hoe de Canon printer resetten voor nagevulde inktpatronen

Inktpatronen navullen is niet zo heel moeilijk. Het probleem begint pas als de nagevulde inktpatroon terug geplaatst wordt in de printer.

De printer blijft dan maar aangeven dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden. Hoe kan dat nu, want u heeft de inktcartridges toch goed nagevuld?
Nou heel simpel. Uw printer weet niet dat u de inktpatroon gevuld heeft. De printer meet namelijk niet  echt hoeveel inkt er in zit. En om toch met de nagevulde inktpatroon te kunnen printen moet u of uw Canon printer even resetten of met een resetter de chip op de inktpatroon weer op nul zetten.

Het resetten van de chip op de inktpatroon met een resetter is de beste oplossing.  Er zijn hiermee voor de printer(prinktkop) geen gevaren. Want als u met een resetter  de chip bewerkt zal (als u de inktpatroon gevuld en al in de printer stopt) de printer weer net als met nieuwe originele, precies aangeven hoeveel inkt er in de gevulde cassette zit.

Resetters voor Canon inktpatronen kunt u hier vinden


Wilt u geen geld uitgeven! Want de resetters zijn redelijk prijzig. Dan is er ook nog de mogelijkheid om de printer te resetten.

Een reset van de printer is heel  eenvoudig en kost geen geld. Als u uw printer reset, dan schakelt u eigenlijk alleen de controle op het inkt voor een bepaalde inktpatroon uit. De printer kijkt dan niet langer of een bepaalde inktpatroon leeg is. Dit moet u dan zelf doen

Hoe reset ik mijn Canon printer. Hoe zet ik de inktcontrole uit.

Zoals al eerder geschreven is dit heel eenvoudig. En wat wel heel mooi is, U schakelt de inktcontrole uit voor 1 (een) bepaalde inktpatroon. Koopt u een nieuwe inktpatroon en doet u die in de printer, dan is de reset alweer ongedaan. De printer zal voor de nieuwe inktpatroon weer gewoon het inkt controleren en aangeven of deze volgens hem leeg is.

Hoe reset u nu uw printer.

  • Op uw printer zit een kopje met een rondje en driehoekje. Het kan ook zijn dat deze afbeelding (driehoekje in een rondje) naast het knopje zit.
  • Heeft u een inktpatroon. nagevuld en wilt u afdrukken? Dan krijgt u meestal de melding, dat de inktpatroon leeg .
  • LAAT DEZE MELDING OP UW COMPUTERSCHERM STAAN EN GA NAAR UW PRINTER.
  • Druk nu het knopje met het driehoekje in en houd hem ingedrukt ( 5/10 seconden)  tot het lampje niet meer knippert Of tot u geluid uit de printer hoort komen.
  • De melding op het scherm zal verdwijnen. Heeft u meerdere inktpatronen gevuld dan zal voor de volgende inktpatroon deze melding komen.
De printkop waarin de inktcartridges zitten zal een klein beetje beginnen te bewegen. dit hoort u en dat voelt u. Als u meer inkcartridges gevuld heeft, zul u de melding van de lege inktpatroon nog een keer op uw scherm krijgen. Laat ook voor deze inktpatroon de melding op het scherm staan en voer ook dezelfde handeling uit (knopje indrukken enz) .. Heeft u 2 inktpatronen laten vullen of zelf gevuld dan moet u de reset 2x doen
Heeft u 4 inktpatronen gevuld van moet u de reset 4x  doen . enz enz.....


Wat doet u eigenlijk als u de printer op deze manier reset.
Vooraf is het belangrijk dat u weet hoe de print voorgang eigenlijk in zijn werk gaat. Als u een printopdracht geeft dan worden er in de printkop, aan de honderden printer nozzeltjes met een stroomstootje de opdracht gegeven om er een druppeltje inkt door te persen. Dit zijn met een printopdracht duizenden stroomstootjes. Omdat er tijdens deze stroomstootjes inkt doorgaat zal de printkop niet warm worden. Zou u gaan printen met een lege inktpatroon, dan komen er wel de stroomstootjes op de  nozzels, maar er komt dan geen inkt door. Er komt dan ook geen afkoeling van de printkop.
Canon maar ook andere merken, hebben als beveiliging voor het beschadigen van de printkop de inktcontrole ingebouwd. Is één inktpatroon leeg, dan kan uw canon printer niet meer printen. Want anders wordt de printkop warm/heet. Als u de reset doorvoert, dan schakelt u eigenlijk deze bescherming uit. Op de  printer wordt door de reset het inktmeetsysteem uitgeschakeld.
U kunt op deze manier dan ook gewoon door printen. Maar let op. Er zijn wel nadelen aan verbonden. Een nadeel is nu wel dat de printer nu ook niet meer aangeeft hoeveel inkt er in de cartridge zit. U moet dit voor de geresette inktcartridge in de toekomst zelf  controleren of er nog wel inkt in de cartridge zit. Doe dit regelmatig, want printen met een lege inktpatroon kan uw printkop beschadigen.

Natuurlijk is ook hiervoor een oplossing: U kunt ook  heel eenvoudig met een resetter de chip op de inktpatroon weer op "vol" zetten. De inktcartridge geeft dan weer precies aan hoeveel inkt er nog in zit en of een inktpatroon leeg is. En als de printer een lege inktcartridge detecteert, kunt u niet meer printen

Resetters voor Canon, Brother , Epson of HP inktcartridges vindt u hier...CHIPRESETTERS


Related Products

NVS5-5BK Navulset inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8 CMYB

NVS5-5BK Navulset inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8 CMYB

Navulset navul inkt voor Canon PGI-5Bk en CLI-8* inktpatronen.Speciale Inktec navulinkt voor het her..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Navulset inkt voor het navullen van Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen (NVS5-570)

Navulset inkt voor het navullen van Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen (NVS5-570)

Navulset inkt voor het navullen van Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen. Dit is een complete s..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

NVS5-525 Navulset met printerinkt voor Canon inktpatronen PGI525 CLI526

NVS5-525 Navulset met printerinkt voor Canon inktpatronen PGI525 CLI526

Navulset met navulinkt voor de Canon met 5 (vijf) inktpatronen PGI-525 en CLI-526 CMYB  ..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Chipresetter voorhet resetten van Canon PGI-550 en CLI-551(XL) inktpatronen (RES550)

Chipresetter voorhet resetten van Canon PGI-550 en CLI-551(XL) inktpatronen (RES550)

Chipresetter voor het resetten van Canon PGI-550 en CLI-551(XL) inktpatronen. Gebruik de chipresette..

€ 43,95 Ex Tax: € 36,32

Chipresetter Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen (RES570)

Chipresetter Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen (RES570)

Chipresetter Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen. Zet de chip weer op vol! Wilt u uw nagevulde..

€ 64,95 Ex Tax: € 53,68

Chipresetter voor het resetten van Canon PGI-525 en CLI-526 inktpatronen (BRTR525)

Chipresetter voor het resetten van Canon PGI-525 en CLI-526 inktpatronen (BRTR525)

Chipresetter voor het resetten van Canon PGI-525 en CLI-526 inktpatronen Gebruik de chipresetter net..

€ 24,36 € 30,45 Ex Tax: € 20,13