Compatibel Refilled of Rebuild. Oem of geen Oem

OEM of juist GEEN OEM . Compatibel, Refilled of Rebuild

Een veelvuldig gestelde vraag om hier een duidelijk antwoord op te krijgen!

Wat houdt het eigenlijk in. Compatibel, Refilled of Rebuild .

 Het allereerste belangrijkste dat u moet onthouden als u een printer koopt en er over nadenkt om met goedkope, niet originele inktpatronen te willen gaan werken…Compatibel, Refilled of Rebuild 
ACCEPTEER GEEN FIRMWARE UPDATES VOOR UW PRINTER.

Dit is niet om u bang te maken. Maar u kunt er ECHT van uit gaan, dat toen u de printer kocht de beste firmware beschikbaar was. Uw printer heeft ook altijd goed geprint met de OUDE firmware.. Vraag u dan eens waarom nieuwe? Nieuwe firmware is er vaak alleen om er voor te zorgen dat uw printer niet of niet langer wil printen met niet originele inktpatronen.
Een volgende punt is dat u in acht moet nemen als u gaat installeren met de printersoftware.
Schakel ook de optie uit waarmee u de printerfabricant toestemming geeft voor diagnostische gegevens.
Denk er aan, uw koelkast of Microwave hoeft ook niet geupdate te worden. Uw printer ook niet.

Maar dan komen we terug op het onderwerp. Allereerst komt de vraag of (als u goedkope niet originele inktpatronen (geen OEM) of toners gaat gebruiken) de garantie vervalt.
Om kort te zijn. Nee die vervalt niet.
Een printerfabricant mag en kan u niet verplichten om altijd maar hun eigen type inktpatronen te gaan gebruiken.

Dat zou mooi zijn. Stel u koopt een Volkswagen auto, en de firma Volkswagen heeft ook tankstations. En om garantie op die Volkswagen te mogen houden zou u alleen benzine, diesel of LPG van Volkswagen mogen tanken.
Of een koffie apparaat van Philips, waarin u alleen de koffie van Philips zou mogen gebruiken.

Zo is het ook met printers. U mag whitelabel inktpatronen gebruiken, zonder dat dit invloed heeft op uw garantie..

En om ook dit even duidelijk te krijgen, Wat is OEM en GEEN OEM

OEM. Original Equipment Manufacturer. Dit staat voor originele producten van een printer fabrikant die het vervolgens doen overkomen alsof het hun eigen product is wat u kunt kopen in een winkel Denk hierbij aan originele inktpatronen van Brother, Canon, Epson of HP die ook bij uw printer geleverd wordt.
GEEN OEM is dan het tegenover gestelde. Dat zijn kort omschreven alle White Label inktpatronen die NIET door die printerfabricanten gemaakt is. En dat zijn vaak de Compatibel, Refilled en Rebuild inktpatronen en toners.

Maar wat houd nu Compatibel, Refilled en Rebuild in.

Compatibel. Term die gebruikt wordt als systemen uitwisselbaar zijn. Tegenwoordig geldt dit voor bijna alle printers wel op meer of mindere mate. In de printer branche praten we dan vaak alleen over de inktpatronen of de inkt. Of de chip die op de inktpatronen wordt geplaatst. Nog steeds zijn veel inktpatronen niet gestandaardiseerd, waardoor men inkt of inktpatronen van verschillende merken vaak niet door elkaar kon gebruiken. Wat hiermee bedoeld wordt is dat bijvoorbeeld inktpatronen van Brother, niet in een Canon printer passen. Of die van een HP niet in een Epson.
Compatibel of namaak , White label. Inktpatronen of tonercartridge, zo nagemaakt dat ze passen en met een chip waarbij de printer geen verschil ziet tussen origineel of namaak. Maar niet gemaakt door de originele printerfabricant. Maar let op, de inktpatronen die u als namaak koopt, moeten aan diverse eisen voldoen. Want de originele printermerken hebben op hun inktpatroon diverse patenten en licenties verbonden. De namaak moet wel werken maar mogen geen van die patenten, beschermde merknamen, of licenties schenden.

Hergebruik of Refilled. Bij hergebruik of refilled producten worden de originele producten van een printerfabricant voor een tweede of vakere keer gebruikt. Refilled is de eenvoudigste manier van hergebruiken. Veel Refill stations doen dit. Er worden geen onderdelen vervangen, er wordt alleen nieuwe inkt in gespoten. Bij de professionele hervuller wordt vooraf de patroon nog goed schoongemaakt en de printkop gereinigd. Maar meestal wordt dit gedeelte bij de navulstations overgeslagen en wordt er alleen een beetje nieuwe inkt in gedaan. Als een chipresetter beschikbaar is dan wordt in de meeste gevallen nog wel de chip gereset. Is die er niet, dan wordt een reset instruktie meegegeven.

Hergebruik of Rebuild is de andere vorm van recycling. Dit is vaak een product dat u opnieuw kunt kopen in de winkel. Weer netjes verpakt. Schoon en goed , net als origineel.
De tonercartridge of inktpatroon wordt vakkundig uit elkaar gehaald. Versleten delen worden bij toners vaak vervangen. Nieuwe rollen en lagers, en een nieuwe photo conductor met nieuwe poeder er in en dan werkt het weer als nieuw. Tegenwoordig zitten ook hier dan weer nieuwe chip op. De naam rebuild zegt het al. De toner wordt met nieuwe onderdelen weer opgebouwd.
Als het gaat om rebuild van inktpatronen dan betreft het meestal de dure soorten waar de printkop vast zit aan de inktpatroon. De printers hebben meestal 2 inktpatronen. Een voor de zwarte afdruk en een inktpatroon waar de kleuren Cyan, Magenta en Yellow bij elkaar in een zitten. Bij deze inktpatronen wordt eerst getest of de chip nog werkt of dat er een foutmelding in zit. Werkt de chip nog dan worden ze vakkundig gerecycled. De printkop wordt schoongemaakt en getest op dat er nozzles niet meer werken, de spons wordt schoongemaakt. Na het reinigen krijgt de inktpatroon nieuwe inkt en kan dan als nieuw weer in de printer. De afdruk wordt dan getest. En is dit goed dan komt er een nieuwe verpakking om en is het weer klaar voor de verkoop.

Related Products

HP301XL (CH563EE) Black inktpatroon 18ml

HP301XL (CH563EE) Black inktpatroon 18ml

HP301XL (CH563E) -Black - huismerk inktpatroon voor HP printers -18ml - Onze huismerk inktpatroon (g..

€ 21,95 Ex Tax: € 18,14

PG-540 / CL-541 navulinkt 4liter=3 liter betalen

PG-540 / CL-541 navulinkt 4liter=3 liter betalen

PG-540 / CL-541 inktpatronen navulinkt- 4 liter!4 liter halen = 3 liter inktpatronen navulinkt betal..

€ 90,00 Ex Tax: € 74,38

CL-546XL kleuren inktpatroon XL 19ml inkt

CL-546XL kleuren inktpatroon XL 19ml inkt

CL-546XL kleuren inktpatroon. XL versie met 19ml inkt Stukken goedkoper maar toch krijgt u dezelfde ..

€ 26,95 Ex Tax: € 22,27

CLI-551XL Grey inktpatroon met chip v. Canon (11ml)

CLI-551XL Grey inktpatroon met chip v. Canon (11ml)

CLI-551XL Grey (11ml) 112ink inktpatroon met chip.  (geen OEM) 100% nieuwe inktpatroon voor CL..

€ 2,00 Ex Tax: € 1,65

Blog

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Wilt u uw Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen ook zelf navullen?

Navullen is niet zo moeilijk.
Maar het probleem is vaak de chip die op de inktpatroon zit.

Als een inktpatroon leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld met 112ink refill ink) altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. En de navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen. Met al deze informatie kunt u uw inktcartridge uitstekend navullen.

Epson printers resetten  of inktpatronen resetten

Epson printers resetten of inktpatronen resetten

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktpatronen op zich is niet zo heel erg moeilijk.

Op dit moment is er voor de meeste Epson patronen een chipresetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktcartridges gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle cartridges een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen gaan vaak een printerleven lang mee.

Hervulbare of invulbare inktcartridges zijn er ook voor uw printer, De cartridges zijn eenvoudig in gebruik en simpel te vullen. En meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon. Heeft uw inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare cartridge een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare cartridges genoeg.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om na te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktcartridges van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktcartridges . Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe cartridges kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog. Maar navullen met refill ink is meestal nog goedkoper. En dan is de keuze voor welke inkt wel heel belangrijk. Want inktcartridges  voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt als een Canon PGI-520 of PG-545 cartridge.
Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24 en 26(xl) inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navullen van inktpatronen is heel eenvoudig, dit geldt ook voor het navullen van HP300 HP62 en HP301 inktpatronen.

Navullen van deze inktpatronen is heel eenvoudig. De navulhandleiding 10 jaar geleden voor het vullen van een HP inktpatroon, is nog steed onveranderd aan het navullen van een inktpatroon nu.

De navulhandleiding is nagenoeg dezelfde. Toch zijn er wel andere wijzigingen die voor het navullen van belang zijn. Want vroeger had HP 1 soort inktpatroon. Tegenwoordig hebben ze een kleine en een grote XL versie

Printer spuitkanaaltjes zijn verstopt

Printer spuitkanaaltjes zijn verstopt

Zijn de spuitkanaaltjes van uw printer verstopt? Vaak kunt u dit eenvoudig zelf oplossen.

In de printkop zitten de spuitkanaaltjes. Die zitten vlak onder daar waar u de inktpatronen plaatst.

Brother, Epson of HP printers met 4, 5 of meer inktpatronen.

U kunt ook de koppen van printers met meerdere inktpatronen reinigen als de printkop vast zit in de printer. Epson en HP maken ook printers met meerdere inktpatronen, alleen zitten de printkoppen van deze printers vast in de printer.
Wanneer er een probleem is met de printkop dan moet u dit in de printer zelf oplossen. Dit is een stuk lastiger als wanneer de printkop er uit kan en u moet oppassen dat u niet de hele printer onder knoeit met inkt. Want misschien dat dan de afdruk goed wordt, maar misschien wordt ook het hele papier smerig......

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop - OfficeJet Pro 8100 8600 8610 8620 8630

Bij HP is net als bij een groot aantal Canon printers, de printkop eenvoudig te verwijderen uit de printer. De kop is zo gemaakt dat hij eenvoudig uit de printer kan worden gehaald

Dit heeft een heel groot voordeel.

U kunt namelijk aangekoekte inkt en een verstopte nozzle eenvoudiger schoonmaken.

Een inktpatroon leeg en de printer doet het niet

Een inktpatroon leeg en de printer doet het niet

Eén inktpatroon leeg en de printer doet het niet meer

Waarom wil mijn printer niet meer printen. Ik heb alleen de kleuren leeg en print meestal alleen zwart.

Deze vraag krijgen we vaker. Want als er een inktpatroon leeg is dan wil de printer vaak niet verder printen. Dit is heel vervelend, maar ook al is het vervelend, het is een voorzorgsmaatregel ter bescherming van de printkop van uw printer.

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

Het is vervelend als u aan het printen bent en de afdruk is niet zoals u wilt. Of er zitten strepen door, of er zitten vlekken op van inkt die  van een vorige afdruk is achter gebleven. Soms is ook een stukje papier de oorzaak, U heeft een afdruk gemaakt en het papier is op de een of andere manier blijven haken, en zit vast in de printer. Dan kan het zijn dat als u het papier er uit trekt er toch nog een klein stukje in de printer blijft dat problemen veroorzaakt.

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen . Ingedroogde inkt.

Vooraf een waarschuwing! Heeft u de printkop verstopt! Gebruik nooit ALCOHOL om hem proberen schoon te maken.

Inktjet printers van alle merken hebben vaak hetzelfde probleem.

Namelijk dat de printkop verstopt gaat zitten. Het is niet alleen een printer probleem. Ook de afdruk is vaak vervelend slecht.

Hoe raken de printkoppen verstopt.
Vaak wordt de schuld gegeven aan de inkt of de inktpatronen die gekocht worden.En de printerleverancier geeft natuurlijk altijd de schuld aan de verkoper van de vaak goedkopere inktpatronen.

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Denkt u wel eens als u een pakket van ons ontvangt,

Wat hebben ze nu weer voor doos gebruikt. 112Ink Nederland doet ook aan hergebruik. Wij hergebruiken ook de dozen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zoals u ook in onze facebook artikelen kunt lezen, gebruiken we veel al eerder gebruikte dozen. 112ink doet aan hergebruik van dozen!

Compatibel Refilled of Rebuild. Oem of geen Oem

Compatibel Refilled of Rebuild. Oem of geen Oem

OEM of juist GEEN OEM . Compatibel, Refilled of Rebuild

Een veelvuldig gestelde vraag  en u bent hier op het juiste adres om een duidelijk antwoord op te krijgen!

Wat houdt het eigenlijk in. Compatibel, Refilled of Rebuild .

 Het allereerste belangrijkste dat u moet onthouden als u een printer koopt en er over nadenkt om met goedkope, niet originele inktpatronen te willen gaan werken…Compatibel, Refilled of Rebuild 
ACCEPTEER GEEN FIRMWARE UPDATES VOOR UW PRINTER.

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Als u Canon inktcartridges heeft nagevuld met 112ink refill ink, dan zult u of de printer moeten resetten of een resetter moeten gebruiken.

Want de printer blijft na het vullen aangeven dat de cartridges leeg zijn.

Resetten kan op twee manieren en is heel eenvoudig. De eerste methode is een door de printer te resetten met een simpele resethandleiding en de tweede methode is om de chip op de inktpatroon te resetten met een chipresetter

inktcartridges navullen is niet zo heel moeilijk.

Het probleem begint pas als de nagevulde inktpatroon terug geplaatst wordt in de printer. De printer blijft dan maar aangeven dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden.

Hoe kan dat nu, want u heeft de inktcartridges toch goed nagevuld? Nou heel simpel. U moet uw Canon printer even resetten. En resetten is net zo eenvoudig als vullen van de Canon printer inktcartridge

Hoe reset ik mijn Canon Printer of inktpatroon, nadat ik de inktcartridges heb nagevuld

Handleiding Epson 26(XL) en 24(XL) inktpatronen

Handleiding Epson 26(XL) en 24(XL) inktpatronen

Epson 24 en 26xl navulhandleiding

Hoe vult u op een eenvoudige manier de Epson 24 en 26XL inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26xl inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Navul inkt , toners, navul tools, en handleidingen.

Onze 112ink producten zoals  navulsets, navul inkt, inktpatronen, hervulbare inktpatronen, transportclips, navul benodigdheden, chipresetters en ontluchters voldoen aan de hoogste kwaliteit eisen. Deze producten worden niet door de Originele printerfabrikanten gemaakt. Maar als het gaat om kwaliteit en en hoeveelheid afdrukken zijn ze meestal gelijk en soms zelfs beter.