Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding voor Epson 24XL en 26xl inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Een belangrijk onderdeel dat u voor het navullen nodig heeft is de clip die bij de aankoop van originele inktpatronen wordt meegeleverd. De klip die u bij de aankoop van originele inktpatronen krijgt dient u te bewaren. Voor het vullen pakt u deze klip en plaatst u de inktpatroon in de clip. De inkt uitstroom opening wordt hierdoor goed afgesloten, zodat er als u gaat navullen geen inkt uit stroomt.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Zoals u op de afbeelding kunt zien is de inktpatroon aan een kant afgesloten met folie. Hierdoor ontstaat een soort inkt zakje. Deze inkt zak wordt door een veer syteem tegen de zijkant van de inktpatroon gedrukt, zodat er een bepaalde druk ontstaat. u hoeft uiteraard de inktpatroon niet zover uit elkaar te halen. Het is door ons gedaan slechts ter illustratie, hoe een inktpatroon er van binnen uit ziet. Deze folie zit erg dicht op de smalle zijkanten van de inktpatroon. Het is dan ook erg gevaarlijk om in de smalle kanten van de inktpatroon een gaatje te boren. De kans dat u de folie beschadigd is erg groot. Voor een verdere duidelijke uitleg hebben we ook even de folie verwijderd. U kunt nu goed de ronde struktuur zien waar de waar de voet van de veer in positie wordt gehouden. Doe dit zelf niet.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Aan de buitenkant van de inktpatroon, aan de kant waar GEEN folie zit, kunt u ook de positie van waar de veer zit duidelijk herkennen Aan deze kant van de inktpatroon moet u een klein gaatje boren. Zorg er voor dat de boor niet door het plastic schiet en de folie aan de binnenkant beschadigd. Zorg er dus voor dat het boortje slechts enkele millimeters door de zijkant in het binnenste van de inktpatroon gaat. Gebruik voor het afsluiten van het gaatje de bij ons te bestellen afsluitdopjes. Gebruik een boortje met een doorsnede van maximaal 2,5 mm - 3,0 mm

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Vul de inktpatronen type 24 of 26 met de daarvoor geschikte hoeveelheid inkt. De hoeveelheden vindt u in de tabel onderaan vermeld. Gebruik voor het vullen bij voorkeur een stompe naald. U kunt de door ons geleverde naalden zelf eenvoudig inkorten. Als u de naald wilt inkorten, kunt u dit doen met een scherp stanleymes, Snijd een aantal keren stevig op de plaatst waar de naald moet afbreken. Pak vervolgens een tangetje oid en buig de naald om. ER zijn natuurlijk ook andere methodes om de naald in te korten. U kunt ook op een aantal millimeter van de voorkant van de naald een dopje plaatsen. Sluit de gemaakte opening af met een afsluitdopje. Zodanig dat de opening goed wordt afgesloten en er geen lucht in de inktpatroon kan en geen inkt door de opening uit de inktpatroon. Zorg er voor dat het dopje niet uitsteekt. De zijkant van de inktpatroon moet zo vlak mogelijk worden. Anders zouden de al vlak naast elkaar zittende inktpatronen niet meer naast elkaar in de printer passen. Deze handleiding is voor Epson 24 en Epson 26 inktpatronen

Vul hoeveelheden Epson 24 Epson 26
T2422 - Cyan 4,6 ml T2611 - Photo Black 4,7 ml
T2425 - Light Cyan 5,1 ml T2612 - Cyan 4,5 ml
T2423 - Magenta 4,6 ml T2613 - Magenta 4,5 ml
T2426 - Light Magenta 5,1 ml T2614 - Yellow 4,5 ml
T2424 - Yellow 4,6 ml T2631 - Photo Black XL 8,7 ml
T2432 - Cyan XL 8,7 ml T2632 - Cyan XL 9,7 ml
T2435 - Light Cyan XL 9,8 ml T2633 - Magenta XL 9,7 ml
T2433 - Magenta XL 8,7 ml T2634 - Yellow XL 9,7 ml
T2436 - Light Magenta XL 9,8 ml T2434 - Yellow XL 8,7 ml

Related Products

Inkt navulset Epson 24XL inktpatronen 6x50ml

Inkt navulset Epson 24XL inktpatronen 6x50ml

Inkt navulset voor Epson 24XL inktpatronen 6x50ml inkt. Dit is een complete navulset met 6x50ml inkt en navul toebehoren. De Epson 24XL inkt..

€ 18,95 Ex Tax: € 15,66

Inkt navulset voor Epson 26XL inktpatronen

Inkt navulset voor Epson 26XL inktpatronen

Inkt navulset voor Epson 26XL inktpatronen. Epson 26XL inktpatronen zelf navullen? Dit kan heel eenvoudig. U heeft alleen inkt met navul toe..

€ 18,95 Ex Tax: € 15,66

Chipresetter 16XL, 18XL, 24XL, 26XL en 27XL

Chipresetter 16XL, 18XL, 24XL, 26XL en 27XL

Chipresetter voor Epson 16XL, 18XL, 24XL, 26XL en 27XL inktpatronen. Met deze chipresetter verwijdert u de gegevens op de chip van de E..

€ 28,95 Ex Tax: € 23,93

Inkt navulset Epson 33XL inktpatronen

Inkt navulset Epson 33XL inktpatronen

Inkt navulset voor Epson 33XL inktpatronen . Dit is een complete inkt navulset voor Epson 33XL. Met spuiten en naalden en duidelijke Neder..

€ 18,95 Ex Tax: € 15,66

Blog

Absorptie kussen van mijn printer is vol

Absorptie kussen van mijn printer is vol

Absorptiekussen van mijn Canon printer is vol.

112ink krijgt regelmatig het probleem voorgeschoteld dat het absorptiekussen van een Canon printer vol zit.
Dit probleem doet zich bij veel printermerken voor maar ook vaak bij Canon printers. Voor dat u direct een andere printer koopt. Bij Canon printers is het gelukkig simpel en voordelig op te lossen.

Hoe komt het Absorptiekussen vol

Inleiding ....U koopt een printer en gaat daarmee aan de slag. Als u niet print merkt u vaak dat de printer van alles aan het doen is. En als u aangeeft dat de printkop gereinigd moet worden dan wordt er alleen inkt door de printkop gespoeld. En als u de printer aanzet, dan wordt vaak eerst even de printkop een beetje gereinigd.........

En elke keer als u een nieuwe inktpatroon koopt en in de printer doet. Dan moet de  inkt wel eerst uit de inktpatroon gezogen worden......lees verder

Chip info van HP printers uitschakelen

Chip info van HP printers uitschakelen

Uitschakelen van de chip info van HP printers

Dit geldt voor HP printers met de volgende OEM inktcartridges.

  • HP 564, 564XL,
  • HP902, 902XL,
  • HP920, 920XL,
  • HP934, 935 (XL) inktcartridges

Hoe zet ik de chip info uit.

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Chipresetter voor de Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen.

Deze chipresetter is heel eenvoudig in gebruik.

En zorgt er voor dat u na het vullen zonder foutmeldingen kunt printen.


Wilt u uw Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen ook zelf navullen?

Navullen is niet zo moeilijk.  Maar het probleem is vaak de chip die op de inktpatroon zit.

Nieuwe originele inktpatronen kopen is op dit moment niet meer te betalen. Als u een nieuwe originele inktpatroon koopt bent u vaak voor 1 stuks tot wel 20 euro kwijt. Dat is toch niet meer normaal. Zo kan niemand meer printen.

Gelukkig is navullen van inktpatronen een stuk goedkoper dan inktpatronen kopen . En navullen is heel eenvoudig. Het probleem zit hem vaak in de chip. Maar ook daar wordt een oplossing voor gevonden. Namelijk de Chipresetter.

Als een inktpatroon leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld met 112ink refill ink) altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. En de navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen. Met al deze informatie kunt u uw inktcartridge uitstekend navullen.

Epson printers resetten  of inktpatronen resetten

Epson printers resetten of inktpatronen resetten

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktpatronen op zich is niet zo heel erg moeilijk.

Uiteraard is het navullen van een Epson printer inktpatronen een goed idee. Nieuwe Epson inktpatronen kopen is op dit moment een duur  grapje. En dan komt het navullen van inktpatronen toch scherper in beeld. En navullen is niet zo heel moeilijk.  En voor de Epson chip is er ook een goede oplossing. Op dit moment is er voor de meeste Epson patronen een chipresetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktcartridges gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle cartridges een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen gaan vaak een printerleven lang mee.

Nieuwe inktpatronen kopen is een dure zaak. Koopt u originele inktpatronen van Epson of Canon of HP en Brother. Dat is echt niet voordelig. Originele inktpatronen koopt u niet goedkoop. Maar ook hier is een goede oplossing voor. Namelijk de hervulbare inktpatronen.
Hervulbare of invulbare inktpatronen zijn er ook voor uw printer, Het is vaak maar 1x een aan koop. De hervulbare inktpatronen zijn voordelig in prijs voor meervoudig gebruik. Verder zijn ze eenvoudig in gebruik en simpel te vullen.

Meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon.
Heeft de inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare inktpatroon een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare cartridges genoeg.  Hervulbare inktpatronen kopen, zorgt voor een enorme besparing op uw printkosten.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om na te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Ik wil een printer kopen. Ik print niet zo veel!

Ik wil een printer kopen. Ik print niet zo veel!

Ik wil een nieuwe printer kopen

Welke printer is geschikt voor mij.. Ik print niet zo veel!

Dat is een hele goede vraag. En die kan ook niet eenvoudig beantwoord worden.

Een printer koopt u al voor weinig geld.

Maar u moet er op letten wat het kost als u later de inktpatronen koopt

Want dit is een van de punten waar u wel op moet letten. Lees hier een aantal punten die wij bij u  onder de aandacht willen brengen die tot een goede  koop keuze kan lijden.

Want wij kunnen u niet vertellen welke printer u moet kopen. Daarvoor kunt u het beste direct naar een printer verkoper gaan,. Maar voor u gaat, informeer u goed en vorm alvast wat u wel en niet wilt. Ga bij u zelf na wat u met de printer wilt en hoeveel geld u daarvoor over heeft. En wat het kost om nieuwe inktpatronen te kopen.

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktcartridges van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktcartridges . Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe cartridges kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog. Maar navullen met refill ink is meestal nog goedkoper. En dan is de keuze voor welke inkt wel heel belangrijk. Want inktcartridges  voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt als een Canon PGI-520 of PG-545 cartridge.
Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24 en 26(xl) inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navullen van inktpatronen is heel eenvoudig, dit geldt ook voor het navullen van HP300 HP62 en HP301 inktpatronen.

Navullen van deze inktpatronen is heel eenvoudig. De navulhandleiding 10 jaar geleden voor het vullen van een HP inktpatroon, is nog steed onveranderd aan het navullen van een inktpatroon nu.

De navulhandleiding is nagenoeg dezelfde. Toch zijn er wel andere wijzigingen die voor het navullen van belang zijn. Want vroeger had HP 1 soort inktpatroon. Tegenwoordig hebben ze een kleine en een grote XL versie