Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Uiteraard is de kwaliteit van de inkt heel belangrijk. Want, hoe graag we dat ook willen er is geen inkt die in alle printers werkt.
Schijnbaar heeft de ALDI of de Bruna inkt navulsets die voor alle printers geschikt zijn.  Het valt mij mee dat ze nog niet een soort benzine mengsel hebben uitgevonden dat zowel in benzine auto's als ook in een diesel maar ook in een LPG auto werkt.

Universeel werkt dus niet. Echt niet. Vergelijk inkt een beetje met vla en melk. De ene is dikker of dunner dan de andere.

Als u gaat navullen is inkt (de keuze daarvan) dus heel belangrijk. Waarom? Er zijn inktpatronen met dye inkt en er zijn er met pigment inkt. Bij de printkoppen voor dye inkt zijn nozzel gaatje een stuk kleiner dan bij printkoppen die pigment inkt kunnen printen. De afstelling van de kleur is belangrijks, anders krijg je afdrukken met hele rode gezichten of gras dat niet groen maar blauw is. En zo zijn er nog wel een aant dingen te noemen.
Maar er zijn ook andere zaken die belangrijk zijn.
Bijvoorbeeld is ook de plaats waar u de printer neerzet een belangrijke oorzaak voor ingedroogde printkoppen.
Hoezo hoor ik u zeggen.. Inkt bestaat voor meer dan 90% uit water. De rest zijn kleurstoffen, pigmenten,toevoegingen en conserveringsmiddelen. Als de printer op een warme plaats in het huis geplaatst wordt dan kunt u zich voorstellen dat ook bij de inkt het water verdampt. En dan begint het probleem want de rest van de stoffen in de inkt blijft in de printkop achter en zorgt voor de verstopping .

Voornamelijk de zwarte en de kleuren van Epson (en tegenwoordig ook Brother en Canon) printers hebben daar last van. Dit komt omdat de opbouw van de inkt niet gebaseerd is op waterbasis. De inkt heeft als hoofd ingrediënt pigmenten. Deze pigmenten zorgen voor de kleur of de zwarte afdruk. Het probleem voor printkoppen is dat pigment een vaste stof. Verdampt de vloeistof/het water in de inkt, dan blijven de pigmenten achter en die verstoppen de printkop.
Daarom is het niet de meest geschikte plaats voor een printer om deze boven of vlak bij de verwarming te plaatsen.. Of om een printer maar 1x per maand te gebruiken.

We kunnen nu verder gaan over pigmenten, want ook daar zitten weer verschillen in. Bijvoorbeeld hoe groot of de pigment is. Het is voor u het eenvoudigst om te weten dat als uw printer met de ene inktpatroon goed print,en met de volgende van bijvoorbeeld een ander merk direct begint met strepen inde afdruk, dan dan vaak de inkt niet geschikt is voor die printer. De oplossing hiervoor ligt voor de hand, namelijk, andere GOEDE inktpatronen plaatsen.

Heeft u echter een printer die een tijdje stil heeft gestaan waarvan de afdruk slecht is. Waarvan de printkop is ingedroogd. Dan zijn daar verschillende methodes voor om schoon te krijgen zodat de afdruk weer helemaal mooi is.

Hoe krijg ik de printkop weer schoon voor printers met 2 inktpatronen.

Welke printkop reiniger kan ik gebruiken.

Op onze website vindt u verschillende printkop reiniger producten die u zonder problemen kunt gebruiken voor uw printer. Wat ook een goede oplossing kan zijn is om deze vloeistoffen te gebruiken in combinatie met onze hervulbare inktpatronen
U kunt zelf ook een oplossing samenstellen voor het reinigen van printkoppen. Let wel op. Wees met alles heel voorzichtig en dek uw werkplek goed af. Trek eventueel zelfs kunststof handschoenen aan

Hoe maak ik zelf printkop reiniger
Neem daarvoor een beetje glasreiniger / ruitenreiniger en voeg daar met een pipet een paar druppels ammonia aan toe, Dit kunt u als printkop reiniger gebruiken. Maak niet teveel. De ammonia verdampt en de reiniger verliest zijn werking.
Maakt u schoon met water. Gebruik bij voorkeur Gedeminiraliseerd water. De zouten en de chloor in normaal drinkwater gaan slecht om met pigment inkten.
Gebruik in elk geval NOOIT alcohol.

Canon en HP maken veel van dit soort printers. De kleurenpatroon heeft 3 verschillende kamertjes met voor elke kleur (CMY) een ruimte. Deze printers zijn vaak heel goedkoop. Dit komt omdat er goud geld verdiend wordt aan de verkoop van inktpatronen.De originele inktpatronen zijn meestal heel er duur.
Heeft u een printer met 2 inktpatronen en is de afdruk slecht?. Er zit éen inktpatroon voor de zwarte en een voor de kleuren in de printer. Heeft u de patronen pas nieuw. Maak dan eerst een test afdruk en kijk of de kleuren of de zwarte het probleem geeft. Als u dat weet  kunt u dez uit de printer halen. Draai hem om en zet hem op een tissue en vervolgens kunt u op de printkop een printkop reiniger druppelen en dit een tijdje in laten werken.
Dit druppelen kunt u na een paar minuten  herhalen. Maak dan de kop schoon met een keuken tissue of een ander zacht doekje, druppel nog een keer , maak hem droog en doe hem dan terug in de printer en ga weer testen. Deze handeling een paar keer herhalen kan nodig zijn. Zijn de inktpatronen al ouder of vaker gebruikt dan is het beter om de inktpatronen te vervangen voor nieuwe. Want deze inktpatronen hebben de printkop vast zitten aan de inktpatroon. Vervangt u de inktpatroon, dan vervangt u gelijktijdig de printkop. Dit soort printers is heel interessant voor mensen die weinig printen.

Canon printers met 4, 5 of zelfs 6 inktpatronen.

Canon maakt printers waar de printkop los in zit. Als u een nieuwe printer koopt en uit de verpakking haalt dan moet de printkop ook in de printer geplaatst worden. Vervolgens kunnen alle inktpatronen in de printkop gezet worden en kunt u printen. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd in de De inktpatronen zijn gewoon plastic tankjes met een chip. Niet meer niet minder.
Heeft u een printer met 4 /5 of 6 inktpatronen en is de printkop verstopt. Probeer eerst met de printersoftware een normale  reiniging door te voeren, en als het niet anders wil dan kunt u een diepte reiniging doen. Maak een rasterafdruk en kijk wat het resultaat is.
Wordt na een aantal keren de afdruk niet beter dan is er nog een andere oplossing. Dan kunt u er voor kiezen om de printkop uit de printer te halen en deze echt met de hand te reinigen.
Als u de kop er uit gehaald heeft dan kan door druppelen van een reiniger op de printkop de kop gereinigd worden,
Een betere oplossing is om met een stoomapparaat te reinigen.
Met een klein stoomapparaatje (keuken eend) of iets dergelijks kunt u eenvoudig de kop reinigen door de stoom door de printkop te spuiten.
Let er wel op dat dit rommel en vlekken kan veroorzaken op spullen in de omgeving. Is de printkop schoon, zet hem terug in de printer, zet de inktpatronen weer op de plaatst en voer via de software voor de printer weer een reiniging door en een rasterafdruk.
U zult zien dat er een wereld van verschil is in afdruk.

Brother, Epson of HP printers met 4, 5 of meer inktpatronen.

U kunt ook de koppen van  printers met meerdere inktpatronen reinigen als de printkop vast zit in de printer. Epson en HP maken ook printers met meerdere inktpatronen, alleen zitten de printkoppen van deze printers vast in de printer.
Wanneer er een probleem is met de printkop dan moet u dit in de printer zelf oplossen. Dit is een stuk lastiger als wanneer de printkop er uit kan en u moet oppassen dat u niet de hele printer onder knoeit met inkt. Want misschien dat dan de afdruk goed wordt, maar misschien wordt ook het hele papier smerig.

Wees dus voorzichtig

Er is wel een manier om ook deze printers te reinigen.
Als printkop zit vast in de printer en de printer klaar is met printen, dan wordt (als u de printer uitzet of de printer klaar is met printen) de printkop naar de zijkant van de printer geparkeerd.
De kop gaat dan omlaag en wordt door een afsluiter afgesloten.
Dit afsluiten gebeurt vaak of  is vaak door middel van een rubber of een spons.

Wat kunt u doen als de printkop verstopt is!  

Dit doet u door printkop reiniger te druppelen op de plaatst waar de printkop geparkeerd wordt.
Omdat de printer direct de inktpatronen in de parkeerzone plaatst als u de klep omhoog doet, moet u op de een of andere manier zorgen dat de parkeer ruimte vrij is zodat u ongehinderd de reiniger kunt druppelen. Gebruik hiervoor een pipet.
Zorg dus dat u goed bij de plaats kunt waar de printkop in rust wordt geparkeerd. Dit kan doen een printkopdracht te geven en dan tijdens het printen de stroomstekker er uit te halen als de printer nog  aan het printen is. Annuleer bij de computer de printopdracht.
Druppel vervolgens op de plaats waar de printkop in ruststand staat wat printkop reiniger. Zet de printer weer aan , laat de printkop op de rustplaats komen schakel vervolgens de printer uit en laat hem zo een tijd staan. In die tijd kan de printkop reiniger inwerken op de kop. Als de reiniger er goed in kan trekken zal de aangekoekte inkt zachter maken. Voer na een tijd  een reinigingscyclus door en maak een test afdruk. Is de afdruk een stuk beter, reinig nog een paar keer. Is de afdruk nog slecht, herhaal dan het druppelen en laat de printer staan.

Heeft u alles geprobeerd en wordt de afdruk niet beter? Erger u niet langer, en denk aan het kopen van een nieuwe printer.

Disclaimer. Deze handleiding gebruikt u geheel op eigen risico. 112ink is niet aansprakelijk voor eventuele schade die door of als gevolg van gebruik van deze handleiding optreed.

Related Products

Printkop cleaning kit refill tool HP88/ 940/80

Printkop cleaning kit refill tool HP88/ 940/80

Printkop cleaning kit en refill tool set voor HP88/940/80Deze set is geschikt voor het onderhoud en ..

€ 12,95 Ex Tax: € 10,70

Printkopreiniger / nozzle reiniger

Printkopreiniger / nozzle reiniger

Printkopreiniger / inktpatronen nozzle reiniger.  Heeft u goed nagevuld, maar komt er toch niet..

€ 3,95 Ex Tax: € 3,26

Blog

Chipresetter PGI-570 en CLI-571(XL) inktcartridges

Chipresetter PGI-570 en CLI-571(XL) inktcartridges

Wilt u uw Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktcartridges ook zelf navullen?

Navullen is niet zo moeilijk.
Maar het probleem is vaak de chip die op de inkcartridge zit.

Als een inktcartridge leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld met 112ink refill ink) altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. En de navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen. Met al deze informatie kunt u uw inktcartridge uitstekend navullen.

Epson printers of inktcartridges resetten

Epson printers of inktcartridges resetten

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktcartridges  op zich is niet zo heel er moeilijk.

Op dit moment is er voor de meeste Epson cartridges een chip resetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktcartridges gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle cartridges een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktcartridges of een Ciss system

Hervulbare inktcartridges of een Ciss system

Hervulbare inktcartridges gaan vaak een printerleven lang mee.

Hervulbare of invulbare inktcartridges zijn er ook voor uw printer, De cartridges zijn eenvoudig in gebruik en simpel te vullen. En meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon. Heeft uw inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare cartridge een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare cartridges genoeg.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om na te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktcartridges van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktcartridges . Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe cartridges kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog. Maar navullen met refill ink is meestal nog goedkoper. En dan is de keuze voor welke inkt wel heel belangrijk. Want inktcartridges  voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt als een Canon PGI-520 of PG-545 cartridge.
Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24 en 26(xl) inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navullen van inktpatronen is heel eenvoudig, dit geldt ook voor het navullen van HP300 HP62 en HP301 inktpatronen.

Navullen van deze inktpatronen is heel eenvoudig. De navulhandleiding 10 jaar geleden voor het vullen van een HP inktpatroon, is nog steed onveranderd aan het navullen van een inktpatroon nu.

De navulhandleiding is nagenoeg dezelfde. Toch zijn er wel andere wijzigingen die voor het navullen van belang zijn. Want vroeger had HP 1 soort inktpatroon. Tegenwoordig hebben ze een kleine en een grote XL versie

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop - OfficeJet Pro 8100 8600 8610 8620 8630

Bij HP is net als bij een groot aantal Canon printers, de printkop eenvoudig te verwijderen uit de printer. De kop is zo gemaakt dat hij eenvoudig uit de printer kan worden gehaald

Dit heeft een heel groot voordeel.

U kunt namelijk aangekoekte inkt en een verstopte nozzle eenvoudiger schoonmaken.

Een inktpatroon leeg en de printer doet het niet

Een inktpatroon leeg en de printer doet het niet

Eén inktpatroon leeg en de printer doet het niet meer

Waarom wil mijn printer niet meer printen. Ik heb alleen de kleuren leeg en print meestal alleen zwart.

Deze vraag krijgen we vaker. Want als er een inktpatroon leeg is dan wil de printer vaak niet verder printen. Dit is heel vervelend, maar ook al is het vervelend, het is een voorzorgsmaatregel ter bescherming van de printkop van uw printer.

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

HP 903, HP 903XL Printkop / nozzle reiniging

Het is vervelend als u aan het printen bent en de afdruk is niet zoals u wilt. Of er zitten strepen door, of er zitten vlekken op van inkt die  van een vorige afdruk is achter gebleven. Soms is ook een stukje papier de oorzaak, U heeft een afdruk gemaakt en het papier is op de een of andere manier blijven haken, en zit vast in de printer. Dan kan het zijn dat als u het papier er uit trekt er toch nog een klein stukje in de printer blijft dat problemen veroorzaakt.

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen . Ingedroogde inkt.

Vooraf een waarschuwing! Heeft u de printkop verstopt! Gebruik nooit ALCOHOL om hem proberen schoon te maken.

Inktjet printers van alle merken hebben vaak hetzelfde probleem.

Namelijk dat de printkop verstopt gaat zitten. Het is niet alleen een printer probleem. Ook de afdruk is vaak vervelend slecht.

Hoe raken de printkoppen verstopt.
Vaak wordt de schuld gegeven aan de inkt of de inktpatronen die gekocht worden.En de printerleverancier geeft natuurlijk altijd de schuld aan de verkoper van de vaak goedkopere inktpatronen.

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Denkt u wel eens als u een pakket van ons ontvangt,

Wat hebben ze nu weer voor doos gebruikt. 112Ink Nederland doet ook aan hergebruik. Wij hergebruiken ook de dozen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zoals u ook in onze facebook artikelen kunt lezen, gebruiken we veel al eerder gebruikte dozen. 112ink doet aan hergebruik van dozen!

Compatibel Refilled of Rebuild. Oem of geen Oem

Compatibel Refilled of Rebuild. Oem of geen Oem

OEM of juist GEEN OEM . Compatibel, Refilled of Rebuild

Een veelvuldig gestelde vraag  en u bent hier op het juiste adres om een duidelijk antwoord op te krijgen!

Wat houdt het eigenlijk in. Compatibel, Refilled of Rebuild .

 Het allereerste belangrijkste dat u moet onthouden als u een printer koopt en er over nadenkt om met goedkope, niet originele inktpatronen te willen gaan werken…Compatibel, Refilled of Rebuild 
ACCEPTEER GEEN FIRMWARE UPDATES VOOR UW PRINTER.

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Als u Canon inktcartridges heeft nagevuld met 112ink refill ink, dan zult u of de printer moeten resetten of een resetter moeten gebruiken.

Want de printer blijft na het vullen aangeven dat de cartridges leeg zijn.

Resetten kan op twee manieren en is heel eenvoudig. De eerste methode is een door de printer te resetten met een simpele resethandleiding en de tweede methode is om de chip op de inktpatroon te resetten met een chipresetter

inktcartridges navullen is niet zo heel moeilijk.

Het probleem begint pas als de nagevulde inktpatroon terug geplaatst wordt in de printer. De printer blijft dan maar aangeven dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden.

Hoe kan dat nu, want u heeft de inktcartridges toch goed nagevuld? Nou heel simpel. U moet uw Canon printer even resetten. En resetten is net zo eenvoudig als vullen van de Canon printer inktcartridge

Hoe reset ik mijn Canon Printer of inktpatroon, nadat ik de inktcartridges heb nagevuld

Handleiding Epson 26(XL) en 24(XL) inktpatronen

Handleiding Epson 26(XL) en 24(XL) inktpatronen

Epson 24 en 26xl navulhandleiding

Hoe vult u op een eenvoudige manier de Epson 24 en 26XL inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26xl inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Alleen Kwaliteit bij 112ink

Navul inkt , toners, navul tools, en handleidingen.

Onze 112ink producten zoals  navulsets, navul inkt, inktpatronen, hervulbare inktpatronen, transportclips, navul benodigdheden, chipresetters en ontluchters voldoen aan de hoogste kwaliteit eisen. Deze producten worden niet door de Originele printerfabrikanten gemaakt. Maar als het gaat om kwaliteit en en hoeveelheid afdrukken zijn ze meestal gelijk en soms zelfs beter.