Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Uiteraard is de kwaliteit van de inkt heel belangrijk. Want, hoe graag we dat ook willen er is geen inkt die in alle printers werkt.
Schijnbaar de ALDI of de Bruna heeft navulsets die voor alle printers geschikt zijn.  Het valt mij mee dat ze nog niet een soort benzine mengsel hebben uitgevonden dat zowel in benzine auto's als ook in een diesel maar ook in een LPG auto werkt

Maar ook de plaats waar u de printer neerzet kan een oorzaak zijn. Inkt bestaat voor meer dan 90% uit water. De rest zijn kleurstoffen,toevoegingen en conserveringsmiddelen. Als de printer op een warme plaats in het huis geplaatst wordt dan kunt u zich voorstellen dat ook bij de inkt het water verdampt, en de rest van de stoffen in de printkop achterblijft en voorde verstopping zorgt.

Voornamelijk de zwarte kleur en de Epson printers hebben daar last van. De overeenkomst van die twee is dat er in de inkt geen kleurstoffen worden gedaan maar pigmenten. Deze pigmenten zorgen voor de kleur of de zwarte afdruk. Echter is pigment een vaste stof. Verdampt de vloeistof  in de inkt, dan blijven de pigmenten achter en die verstoppen de printkop. Daarom is de meest geschikte plaats voor een printer uiteraard niet boven of vlak bij de verwarming.

We kunnen nu verder gaan over pigmenten, want ook daar zitten weer verschillen in. Bijvoorbeeld hoe groot of de pigment is. Het is voor u het eenvoudigst om te weten dat als uw printer met de ene inktpatroon goed print,en met de volgende van bijvoorbeeld een ander merk direct begint met strepen inde afdruk, dan dan vaak de inkt niet geschikt is voor die printer. De oplossing hiervoor ligt voor de hand, namelijk, andere GOEDE inktpatronen plaatsen.

Heeft u echter een printer die een tijdje stil heeft gestaan waarvan de afdruk slecht is. Waarvan de printkop is ingedroogd. Dan zijn daar verschillende methodes voor om schoon te krijgen zodat de afdruk weer helemaal mooi is.

Printers met 2 inktpatronen.

Canon en HP maken vaak van dit soort printers. De kleurenpatroon heeft 3 verschillende kamertjes met voor elke kleur (CMY) een ruimte. Deze printers zijn vaak heel goedkoop. Alleen zijn de originele inktpatronen meestal heel er duur.
Heeft u een printer met 2 inktpatronen. Een voor de zwarte en een voor de kleuren?  Is de inktpatroon nog redelijk nieuw dan kunt u hem uit de printer halen, op de printkop een printkop reiniger druppelen en dit een tijdje in laten werken. Druppelen af en toe herhalen. Dan de kop schoonmaken met een keuken tissue of een ander zacht doekje, nog een keer druppelen en dan terug in de printer en testen. Eventueel een paar keer herhalen kan nodig zijn. Maar de simpelste oplossing is om de inktpatronen te vervangen voor nieuwe. Deze inktpatronen hebben de printkop vast zitten aan de inktpatroon. Vervangt u de inktpatroon, dan vervangt u gelijktijdig de printkop. Dit soort printers is heel interessant voor mensen die weinig printen.

Canon printers met 4, 5 of zelfs 6 inktpatronen.

Canon maakt printers waar de printkop los in zit. Als u een nieuwe printer koopt en uit de verpakking haalt dan moet de printkop ook in de printer geplaatst worden. Vervolgens kunnen alle inktpatronen in de printkop gezet worden en kunt u printen. De inktpatronen zijn gewoon plastic tankjes met een chip. Niet meer niet minder. Heeft u zo een printer en is de printkop verstopt. Probeer eerst met de printersoftware een reiniging door te voeren, of als het niet anders wil een diepte reiniging. Maak aansluitend een rasterafdruk en kijk wat het resultaat is. Wordt de afdruk niet beter dan kunt u er voor kiezen om de printkop uit de printer te halen en deze vervolgens te reingen. Dit kan door druppelen van een reiniger op de printkop, Maar u kunt ook met een klein stoomapparaatje (keuken eend) of iets dergelijks de printkop door spuiten. Let er wel op dat dit rommel en vlekken kan veroorzaken op spullen in de omgeving. Is de printkop schoon, zet hem terug in de printer, inktpatronen op de plaatst en voer via de software voor de printer weer een reiniging door en een rasterafdruk.U zult zien dat er een wereld van verschil is in afdruk.

Epson of HP printers met 4, 5 of meer inktpatronen.

Epson en HP maken ook printers met meerdere inktpatronen,alleen zitten de printkoppen van deze printers vast in de printer. Is er een probleem dan moet u dit in de printer zelf oplossen. En het beste is om niet de hele printer onder te knoeien, want misschien dat dan de afdruk goed wordt, maar wel het hele papier smerig.

Er is wel een soort manier om ook deze printers te reinigen.De printkop zit vast in de printer. Als de printer klaar is met printen, en u hem uitzet, dan wordt de printkop naar de zijkant van de printer geparkeerd. De kop gaat dan omlaag en wordt door een afsluiter afgesloten. Dit is vaak een rubber of een spons. Wat kunt u doen als de printkop verstopt is!  Zorg dat u goed bij de plaats kunt waar de printkop in rust wordt geparkeerd. Dit kan o.a.  door de stroom er uit te halen als de printer aan het printen is. Verwijder bij de computer de printopdracht. Druppel vervolgens op de plaats waar de printkop in ruststand staat op die afsluiter wat printkop reiniger. Zet de printer weer aan , laat de printkop op de rustplaats komen en laat hem zo een tijd staan. In die tijd kan de printkop reiniger inwerken op de kop. En de aangekoekte inkt zachter maken. Na een tijd voer een reinigingscyclus door en maak een test afdruk. Is de afdruk een stuk beter, reinig nog een paar keer. Is de afdruk nog slecht, herhaal dan het druppelen en laat de printer staan.

Heeft u alles geprobeerd en wordt de afdruk niet beter? Erger u niet langer, en denk aan het kopen van een nieuwe printer.

Related Products

Printkop cleaning kit refill tool HP88/ 940/80

Printkop cleaning kit refill tool HP88/ 940/80

Printkop cleaning kit en refill tool set voor HP88/940/80Deze set is geschikt voor het onderhoud en ..

€ 12,95 Ex Tax: € 10,70

Printkopreiniger /Inktpatronen nozzle reiniger

Printkopreiniger /Inktpatronen nozzle reiniger

Printkopreiniger / inktpatronen nozzle reiniger. Heeft u uw inktpatroon gevuld, en komt er niets op ..

€ 3,95 Ex Tax: € 3,26

Blog

Chipresetter PGI-570 en CLI-571(XL) inktcartridges

Chipresetter PGI-570 en CLI-571(XL) inktcartridges

Wilt u uw Canon inktcartridges ook zelf navullen?

Als een inktcartridge leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld met 112ink refill ink)  altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. En de navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen. Met al deze informatie kunt u uw inktcartridge uitstekend navullen.

Epson printers of inktcartridges resetten

Epson printers of inktcartridges resetten

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktcartridges  op zich is niet zo heel er moeilijk.

Op dit moment is er voor de meeste Epson cartridges een chip resetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktcartridges gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle cartridges een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktcartridges of een Ciss system

Hervulbare inktcartridges of een Ciss system

Hervulbare inktcartridges gaan vaak een printerleven lang mee.

Hervulbare of invulbare inktcartridges zijn er ook voor uw printer, De cartridges zijn eenvoudig in gebruik en simpel te vullen. En meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon. Heeft uw inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare cartridge een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare cartridges genoeg.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om na te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktcartridges van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktcartridges . Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe cartridges kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog. Maar navullen met refill ink is meestal nog goedkoper. En dan is de keuze voor welke inkt wel heel belangrijk. Want inktcartridges  voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt als een Canon PGI-520 of PG-545 cartridge.
Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24 en 26(xl) inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navullen van inktpatronen is heel eenvoudig, dit geldt ook voor het navullen van HP300 HP62 en HP301 inktpatronen.

Navullen van deze inktpatronen is heel eenvoudig. De navulhandleiding 10 jaar geleden voor het vullen van een HP inktpatroon, is nog steed onveranderd aan het navullen van een inktpatroon nu.

De navulhandleiding is nagenoeg dezelfde. Toch zijn er wel andere wijzigingen die voor het navullen van belang zijn. Want vroeger had HP 1 soort inktpatroon. Tegenwoordig hebben ze een kleine en een grote XL versie

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop

Schoonmaken van de HP 950 Printkop - OfficeJet Pro 8100 8600 8610 8620 8630

Bij HP is net als bij een groot aantal Canon printers, de printkop eenvoudig te verwijderen uit de printer. De kop is zo gemaakt dat hij eenvoudig uit de printer kan worden gehaald

Dit heeft een heel groot voordeel.

U kunt namelijk aangekoekte inkt en een verstopte nozzle eenvoudiger schoonmaken.

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen / ingedroogde inkt

Verstopte printkoppen . Ingedroogde inkt.

Vooraf een waarschuwing! Heeft u de printkop verstopt!Gebruik nooit ALCOHOL om hem proberen schoon te maken.

Inktjet printers van alle merken hebben vaak hetzelfde probleem.

Namelijk dat de printkop verstopt gaat zitten. Het is niet alleen een printer probleem. Ook de afdruk is vaak vervelend slecht.

Hoe raken de printkoppen verstopt.
Vaak wordt de schuld gegeven aan de inkt of de inktpatronen die gekocht worden.En de printerleverancier geeft natuurlijk altijd de schuld aan de verkoper van de vaak goedkopere inktpatronen.

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Wij gebruiken ook 2e hands dozen

Denkt u wel eens als u een pakket van ons ontvangt,

Wat hebben ze nu weer voor doos gebruikt. 112Ink Nederland doet ook aan hergebruik. Wij hergebruiken ook de dozen die wij van onze leveranciers krijgen.

Zoals u ook in onze facebook artikelen kunt lezen, gebruiken we veel al eerder gebruikte dozen. 112ink doet aan hergebruik van dozen!

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Canon printer reset nagevulde inktcartridges

Als u Canon inktcartridges heeft nagevuld met 112ink refill ink, dan zult u of de printer moeten resetten of een resetter moeten gebruiken.

Want de printer blijft na het vullen aangeven dat de cartridges leeg zijn.

Resetten kan op twee manieren en is heel eenvoudig. De eerste methode is een door de printer te resetten met een simpele resethandleiding en de tweede methode is om de chip op de inktpatroon te resetten met een chipresetter

inktcartridges navullen is niet zo heel moeilijk.

Het probleem begint pas als de nagevulde inktpatroon terug geplaatst wordt in de printer. De printer blijft dan maar aangeven dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden.

Hoe kan dat nu, want u heeft de inktcartridges toch goed nagevuld? Nou heel simpel. U moet uw Canon printer even resetten. En resetten is net zo eenvoudig als vullen van de Canon printer inktcartridge

Hoe reset ik mijn Canon Printer of inktpatroon, nadat ik de inktcartridges heb nagevuld