Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktpatronen van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktpatronen. Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe inktpatronen kopen. Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog.Maar wat echt goedkoper is, dat is om inktpatronen zelf na te vullen. Haal de lege inktpatronen uit uw printer en vul ze opnieuw met inkt. Het is een stuk goedkoper voor u, en recyclen is goed voor ons allemaal."quote: Ja maar navullen heb ik al eens geprobeerd en het is maar een knoeiboel. En de printer werkt na het vullen ook nog eens slecht ".Navullen van inktpatronen is inderdaad niet voor iedereen weg gelegd.

Een klein beetje handigheid is wel een vereiste. En goed nadenken is zeker heel belangrijk.  Nadenken over de kwaliteit van de inkt als eerste, U kunt zich wel voorstellen dat een navulset inkt van bijvoorbeeld de Aldi, of Blokker problemen kan veroorzaken. Dit zijn volgens hen Universele inkten, die in ALLE inktpatronen passen. Ja zeker, zo ken ik een universele benzine die ook in een diesel auto, kan..................lol.Nee ... alle beide voorbeelden werken niet.Maar voor u is het helemaal vervelend, en ik begrijp dat u dan "genezen" bent van het navullen, Want u heeft misschien alles goed gedaan, behalve dat u de verkeerde inkt hebt gebruikt, en er daardoor  geen of streperige afdrukken komen.

En dan nadenken over het "te" voorvoegstel. Als u  er , en dat hebben we allemaal al geleerd, te  voor kunt zetten dan is het vaak niet goed. Te veel inkt is niet goed, te goedkope inkt is niet goed, te oude inkt is niet goed, te dikke inkt is niet goed, te dunne inkt is niet goed. Echt,.... voor het navullen van een inktpatroon laat u informeren door een specialist. Bij Blokker of bij de Aldi weten ze vaak ook niet hoe u het moet doen.  Gebruik de juiste inkt, voor de juiste inktpatronen. Epson bijvoorbeeld gebruikt andere oplosmiddelen, kleurstoffen en pigmenten in de inkt als HP. En de samenstelling van de inkt van Brother Canon of Lexmark printers is nog weer andersDe juiste inkt
Wat bij deze soorten inktpatronen ook heel belangrijk is dat is het gebruik van goede inkt.

Anders werkt het navullen gegarandeerd niet.
U kunt het vergelijken met een auto., Een diesel auto, rijdt ook niet op benzine. Of een LPG auto niet op  Diesel. Zo is het met inktpatronen ook. En we printen toch vaak foto's thuis, en die moet ook mooi zijn.
De afdruk van de foto is zo secuur, duizenden lijntjes inkt op een vierkante centimeter.
En als er maar één nozzelgaatje van de printkop niet mee doet, dan zit er direct een zichtbaar streepje in de afdruk
Vroeger had je 100 nozzle gaatjes in een printkop, een matrixprinter werkte zelfs maar met  met 12 of 24 pins, Je ziet ze nog wel eens als ergens facturen in meervoud uitgeprint moeten worden.
Maar door de bank genomen kom je overal foto printers tegen.

Op dit moment heb je wel 300 nozzelgaatjes in de printkop die minuscuul klein zijn. 
Ja ook bij printers komt er steeds meer vooruitgang, Doordat de techniek zich steeds verder ontwikkeld, worden ook de printers steeds uitgebreider en professioneler. 

Dan kunt u zicht het probleem met verkeerde inkt al wel voorstellen....
Is de inkt te stroperig en komen er strepen in de afdruk
Of is het pigment in de inkt te grof, dan verstopt de printkop.
Droogt de inkt te snel.............
of juist niet snel genoeg......................
Krijgen de mensen op de afdruk een te rode kop, of lijden ze aan geelzucht.............
Blauw is te groen en groen is te geel.....

Allemaal problemen die ontstaan met de keuze voor de verkeerde inkt.

Een goede inktleverancier / fabricant is InkTec.

InkTec maakt al sinds het begin van thuisprinten met bublejet printers inkt. kijk voor een goed aanbod van InkTec inkten eens bij 112ink Nederland
of bij de firma Q-InkshopRelated Products

Inkt navulset PG-545/CL-546(XL) inktpatronen

Inkt navulset PG-545/CL-546(XL) inktpatronen

Inkt navulset voor Canon PG-545/CL-546(XL) inktpatronen. Een complete inkt navulset voor PG-545 en CL-546(XL) inktpatronen Black en Color.Pi..

€ 16,95 Ex Tax: € 14,01

Inkt navulset Canon PGI-570 / 571(XL) 5X

Inkt navulset Canon PGI-570 / 571(XL) 5X

Inkt navulset Black en Color voor Canon PGI-570 / 571(XL) inktpatronen.  Dit is een complete inkt navulset voor Canon Pixma printers m..

€ 19,95 Ex Tax: € 16,49

Blog

Absorptie kussen van mijn printer is vol

Absorptie kussen van mijn printer is vol

Absorptiekussen van mijn Canon printer is vol.

112ink krijgt regelmatig het probleem voorgeschoteld dat het absorptiekussen van een Canon printer vol zit.
Dit probleem doet zich bij veel printermerken voor maar ook vaak bij Canon printers. Voor dat u direct een andere printer koopt. Bij Canon printers is het gelukkig simpel en voordelig op te lossen.

Hoe komt het Absorptiekussen vol

Inleiding ....U koopt een printer en gaat daarmee aan de slag. Als u niet print merkt u vaak dat de printer van alles aan het doen is. En als u aangeeft dat de printkop gereinigd moet worden dan wordt er alleen inkt door de printkop gespoeld. En als u de printer aanzet, dan wordt vaak eerst even de printkop een beetje gereinigd.........

En elke keer als u een nieuwe inktpatroon koopt en in de printer doet. Dan moet de  inkt wel eerst uit de inktpatroon gezogen worden......lees verder

Chip info van HP printers uitschakelen

Chip info van HP printers uitschakelen

Uitschakelen van de chip info van HP printers

Dit geldt voor HP printers met de volgende OEM inktcartridges.

  • HP 564, 564XL,
  • HP902, 902XL,
  • HP920, 920XL,
  • HP934, 935 (XL) inktcartridges

Hoe zet ik de chip info uit.

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Chipresetter PGI-570 / CLI-571(XL) inktpatronen

Chipresetter voor de Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen.

Deze chipresetter is heel eenvoudig in gebruik.

En zorgt er voor dat u na het vullen zonder foutmeldingen kunt printen.


Wilt u uw Canon PGI-570 en CLI-571(XL) inktpatronen ook zelf navullen?

Navullen is niet zo moeilijk.  Maar het probleem is vaak de chip die op de inktpatroon zit.

Nieuwe originele inktpatronen kopen is op dit moment niet meer te betalen. Als u een nieuwe originele inktpatroon koopt bent u vaak voor 1 stuks tot wel 20 euro kwijt. Dat is toch niet meer normaal. Zo kan niemand meer printen.

Gelukkig is navullen van inktpatronen een stuk goedkoper dan inktpatronen kopen . En navullen is heel eenvoudig. Het probleem zit hem vaak in de chip. Maar ook daar wordt een oplossing voor gevonden. Namelijk de Chipresetter.

Als een inktpatroon leeg is dan zal de printer dit (ook al heeft u hem nagevuld met 112ink refill ink) altijd blijven aangeven dat hij leeg is. Navullen is vaak het probleem niet. De navulinkt is op dit moment van hoge kwaliteit. En de navulhandleidingen kunnen bij ons op de website gevonden worden. Maar ook op Youtube kunt u veel informatie weg halen. Met al deze informatie kunt u uw inktcartridge uitstekend navullen.

Epson printers resetten  of inktpatronen resetten

Epson printers resetten of inktpatronen resetten

Het navullen van  originele of imitatie Epson inktpatronen op zich is niet zo heel erg moeilijk.

Uiteraard is het navullen van een Epson printer inktpatronen een goed idee. Nieuwe Epson inktpatronen kopen is op dit moment een duur  grapje. En dan komt het navullen van inktpatronen toch scherper in beeld. En navullen is niet zo heel moeilijk.  En voor de Epson chip is er ook een goede oplossing. Op dit moment is er voor de meeste Epson patronen een chipresetter. Daarmee kan na het vullen , of beter zelfs voor het vullen de chip van de inktcartridges gereset worden.

Want tegenwoordig is het grootste probleem bij het navullen, dat er op bijna alle cartridges een chip zit. Een chip waar de printer naar toe schrijft hoeveel inkt er nog in zit.

Het navullen van  originele of imitatie Epson op zich is niet zo heel er moeilijk.

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen of een Ciss system

Hervulbare inktpatronen gaan vaak een printerleven lang mee.

Nieuwe inktpatronen kopen is een dure zaak. Koopt u originele inktpatronen van Epson of Canon of HP en Brother. Dat is echt niet voordelig. Originele inktpatronen koopt u niet goedkoop. Maar ook hier is een goede oplossing voor. Namelijk de hervulbare inktpatronen.
Hervulbare of invulbare inktpatronen zijn er ook voor uw printer, Het is vaak maar 1x een aan koop. De hervulbare inktpatronen zijn voordelig in prijs voor meervoudig gebruik. Verder zijn ze eenvoudig in gebruik en simpel te vullen.

Meestal kan er zelfs meer inkt in dan in een originele inktpatroon.
Heeft de inktpatroon een Chip. Dan is er meestal op de hervulbare inktpatroon een ARC chip. Print u veel maar niet de hele dag dan heeft u aan een set hervulbare cartridges genoeg.  Hervulbare inktpatronen kopen, zorgt voor een enorme besparing op uw printkosten.

Print u de hele dag door, zakelijk of prive, dan kan een CISS systeem voor u interessant zijn. De printer hoeft dan niet elke keer te stoppen om na te vullen. Want de voorraadtankjes zorgen dan voor navulling.

Ik wil een printer kopen. Ik print niet zo veel!

Ik wil een printer kopen. Ik print niet zo veel!

Ik wil een nieuwe printer kopen

Welke printer is geschikt voor mij.. Ik print niet zo veel!

Dat is een hele goede vraag. En die kan ook niet eenvoudig beantwoord worden.

Een printer koopt u al voor weinig geld.

Maar u moet er op letten wat het kost als u later de inktpatronen koopt

Want dit is een van de punten waar u wel op moet letten. Lees hier een aantal punten die wij bij u  onder de aandacht willen brengen die tot een goede  koop keuze kan lijden.

Want wij kunnen u niet vertellen welke printer u moet kopen. Daarvoor kunt u het beste direct naar een printer verkoper gaan,. Maar voor u gaat, informeer u goed en vorm alvast wat u wel en niet wilt. Ga bij u zelf na wat u met de printer wilt en hoeveel geld u daarvoor over heeft. En wat het kost om nieuwe inktpatronen te kopen.

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Is de keuze welke navul inkt écht belangrijk?

Inkt in de inktcartridges van verschillende merken hebben ook verschillende samenstellingen.

Nee ik koop geen inktcartridges . Ik koop wel een andere printer, want dat is vaak een stuk goedkoper als nieuwe cartridges kopen.Hoe vaak horen we dat. Als er over printers wordt gesproken komt er altijd wel iemand met deze opmerking. En inderdaad soms klopt het ook nog. Maar navullen met refill ink is meestal nog goedkoper. En dan is de keuze voor welke inkt wel heel belangrijk. Want inktcartridges  voor Canon PGI-570 hebben een hele andere inkt als een Canon PGI-520 of PG-545 cartridge.
Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24XL / 26XL

Navulhandleiding Epson 24 en 26(xl) inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26(XL) inktpatronen hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP300 HP62 en HP301 inktpatronen

Navullen van inktpatronen is heel eenvoudig, dit geldt ook voor het navullen van HP300 HP62 en HP301 inktpatronen.

Navullen van deze inktpatronen is heel eenvoudig. De navulhandleiding 10 jaar geleden voor het vullen van een HP inktpatroon, is nog steed onveranderd aan het navullen van een inktpatroon nu.

De navulhandleiding is nagenoeg dezelfde. Toch zijn er wel andere wijzigingen die voor het navullen van belang zijn. Want vroeger had HP 1 soort inktpatroon. Tegenwoordig hebben ze een kleine en een grote XL versie