Canon Printer inktcartridges resetten

Canon Printer inktcartridges resetten? Hoe doe ik dat.

Welke resethandleiding moet ik met nagevulde Canon printer inktcartridges gebruiken

Hoe doe ik dat. Een veel gestelde vraag,

En dat terwijl het zo eenvoudig is, En Canon deze manier van resetten al sinds de eerste inktjet printer heeft ingesteld bij de printers..


Hoe doe ik dat met mijn Canon printer.

De vraag is dit ook wérkt voor uw Canon printer of inktcartridge.En het antwoord is ja.

Deze resethandleiding kan voor bijna alle Canon printer inktcartridges gebruikt worden.

Deze informatie is goed om te weten als u inktcartridges zelf wilt navullen en u heeft  geen chipresetter of er is voor uw inktcartridges geen chipresetter beschikbaar.
Het is ook interessant om te weten voor, wanneer u eens in het weekend zit, en uw printer aangeeft dat de inktcartridge leeg is. En niet meer wil printen.
Want ook als u de melding krijgt dat uw (nog niet eerder nagevulde) inktcartridge leeg is.
Dan zit er meestal nog wel voor 1 a 2 paginas inkt in de spons. En met deze reset methode kunt u normaal afdrukken.

Lees daarom deze pagina over Canon printer inktcartrigdes resetten rustig door.


 

Zelf nagevulde inktcartridges

Heeft u uw inktcartridges gevuld, maar blijft de printer aangeven dat de inktcartridge leeg is, en wil hij niet printen.
Dat kan gewoon kloppen, Dit is een beveiliging die Canon in de printer heeft ingebouwd.
Waarom deze beveiliging!  Dat is omdat printen met een lege inktcartridge heel slecht is voor de printkop in uw printer.
Maar ik hoor u zeggen, ik heb de inktcartridge toch nagevuld?
Dus dat is niet nodig.
Het nadeel is als u de inktcartridge heeft nagevuld, dan weet de printer dit nog niet. De printer meet namelijk niet of er nog inkt in zit.


 

Wat doet u eigenlijk als u de printer op deze manier reset.

Vooraf is het belangrijk dat u weet hoe de print voorgang eigenlijk in zijn werk gaat. Als u een printopdracht geeft dan worden er in de printkop, aan de honderden printer nozzeltjes met een stroomstootje de opdracht gegeven om er een druppeltje inkt door te persen. Dit zijn met een printopdracht tien duizenden stroomstootjes. Deze stroomstootjes zorgen ook voor warmte. Maar omdat er tijdens deze stroomstootjes inkt door de printkop gaat zal de printkop niet warm worden.

Zou u gaan printen met een lege inktcartridge, dan komen er wel de stroomstootjes op de nozzels, maar er komt dan geen inkt door. Er komt dan ook geen afkoeling van de printkop. En de printer weet dat dit slecht is. Daarom schrijft de printer naar de chip op de inktcartridge dat deze inktcartridge leeg is. Niet om u te plagen. Maar om er voor te zorgen dat u niet met een lege inktcartridge de printkop om zeep helpt.


Maar ik heb de inktcartridge gevuld

U heeft een lege inktcartridge gevuld en wilt weer normaal printen. Maar omdat de patroon leeg is geweest staat dit als info op de chip....
Gevolg is dat de printer niet wil printen. Voor Canon printers zijn daar soms 2 oplossingen voor.
Om er toch voor te zorgen dat u met de nagevulde inktcartridge kunt printen zijn er 2 mogelijkheden

  1. U gebruikt een chipresetter om de gegevens te wissen die op de chip staan
  2. U gaat de printer instrueren (resetten) zodat hij niet langer kijkt of er nog informatie op de chip staat.

Helaas zijn er voor een  groot aantal Canon inktcartridges geen chipresetters, zodat u voor die printers aangewezen bent om de printer reset handleiding door te voeren. Deze reset is niet permanent. De reset geld alleen voor de inktcartridges die er op het moment van resetten in zitten. Vervangt u de inktcartridges voor nieuwe, dan is de reset niet meer van toepassing. 


 

Hier bespreken wij het resetten van de Canon printer!

Wat gebeurt er eigenlijk, wat gaat u nu doen als u de Canon printer reset.
Als u de printer reset, dan doet u eigenlijk niks anders dan de printer de opdracht geven om niet langer te controleren of er informatie op de chip staat die betrekking heeft over de hoeveelheid inkt. Verder niks..Eigenlijk vertelt u de printer dat u zelf wel gaat kijken of er nog inkt in de inktcartridge zit. En dit moet u dan ook op tijd doen. 


Resetten doet u elke keer alleen voor EEN inktcartridge.
Heeft u meer patronen gevuld, dan zult u onderstaande handleiding voor ELKE inktcartridge moeten herhalen.
Maar maak u geen zorgen, het is heel eenvoudig, en het duurt maar een paar seconden om dit door te voeren.
Plaatst u later een keer nieuwe inktcartridges, dan zal de reset gewoon verdwijnen, Dus lees onderstaand even goed door. Dit resetten van een Canon printer lijkt ingewikkeld, maar het is in feite heel eenvoudig.

Goed daar gaan we. U heeft de inktcartridges gevuld en u plaatst deze in de printer. U ziet dat de ledjes achter op de inktcartridges blijven knipperen (printers met 5/6 inktcartridges). Bij printers met 2 inktcartridges ziet u geen verschil. Sluit de klep en ga naar u computer en maak een afdruk. Op uw computer scherm krijgt u vervolgens weer die melding dat de inktcartridges leeg zijn. Maar u heeft ze wel gevuld, Dus niks aan de hand. geen gevaar voor de prinktop.
De printer kan in principe gewoon printen.
Laat deze melding dan ook gewoon op uw computer scherm staan en ga naar uw printer.


 

Op uw printer zit een kopje met een rondje en driehoekje. Het kan ook zijn dat deze afbeelding naast het knopje zit. Druk nu de knop met het rondje en het driehoekje in het rondje in. Houd deze knop ingedrukt ( 5/10 seconden). U zult zien dat de melding voor die inktcartridge op uw computerscherm verdwijnt. Tegelijk hoort u geluid uit de printer komen. De printkop waarin de inktcartridges zitten zal bewegen. Dat was dan de reset voor de 1e inktcartridge. Als u meer inkcartridges gevuld heeft, zul u de melding van de lege inktcartridge nog een keer op uw scherm krijgen. Laat ook voor deze inktcartridge de melding op het scherm staan en voer ook dezelfde handeling uit (knopje indrukken enz) voor deze inktcartridge.
Dus let op: Heeft u meer 2 inktcartridges laten vullen dan moet u de reset 2x doen, voor elke inktcartridge 1 reset. Heeft u 4 inktcartridges laten vullen van moet u de reset 4x doen . enz enz.....

U kunt op deze manier dan ook gewoon door printen.Maar let op. Een nadeel is nu wel dat de printer nu ook niet meer aangeeft hoeveel inkt er in de cartridge zit.


U moet dit de geresette inktcartridges in de toekomst zelf moeten controleren of er nog wel inkt in  zit. Doe dit regelmatig, want printen met een lege inktcartridge kan uw printkop beschadigen.

Natuurlijk is ook hiervoor een oplossing:
U kunt ook heel eenvoudig met een resetter de chip op de inktcartridge weer op "vol" zetten. De inktcartridge geeft dan weer precies aan hoeveel inkt er nog in zit en of een inktcartridge leeg is. En als de printer een lege inktcartridge detecteert, kunt u niet meer printen

Resetters Canon, Brother , Epson of HP inktcartridges vindt u hier

https://www.112ink.nl/inktpatronen-chipresetters

112ink huismerk inktpatronen

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen in Nederland. Goed en altijd XL versie die dan ook nog eens enorm goedkoop zijn.

Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk inktpatronen. Onze huismerk inktpatronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel inkt er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw HP printer.

Inkt, navulsets en losse flessen inkt voor Brother, Canon, Epson of HP inktpatronen.

Met InkTec inkt bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.
Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers.

Alle genoemde merkennamen, zoals Brother, Canon, Epson, of HP dienen slechts ter identificatie, en zijn in eigendom van de desbetreffende rechtmatige eigenaren.

De navulhandleidingen die wij ter beschikking stellen zijn alleen voor prive gebruik en mogen niet , zonder ons hierover vooraf te informeren, Het is verboden om als toestemming is verleend deze handleidingen te verspreiden zonder ons internet adres www.112ink.nl te vermelden