Canon Printer inktcartridges resetten?

Canon Printer inktcartridges resetten? Hoe doe ik dat.

Welke resethandleiding moet ik met nagevulde Canon printer inktcartridges gebruiken

Hoe doe ik dat. Een veel gestelde vraag,

En dat terwijl het zo eenvoudig is, En Canon deze manier van resetten al sinds de eerste inktjet printer heeft ingesteld bij de printers..

Hoe doe ik dat met mijn Canon printer, en wérkt dat ook voor mijn Canon printer of inktcartridge.

Deze resethandleiding kan voor bijna alle Canon printer inktcartridges gebruikt worden.

Deze informatie is goed om te weten als u inktpatronen zelf wilt navullen.
Maar het is ook interessant om te weten voor wanneer u eens in het weekend zit, en uw printer aangeeft dat de inktpatroon leeg is.
En niet meer wil printen.
Want ook als u de melding krijgt dat uw (nog niet eerder nagevulde) inktpatroon leeg is. Dan zit er meestal nog wel voor 1 a 2 paginas inkt in de spons.
En kunt u deze normaal afdrukken

Lees daarom deze pagina over Canon printer inktcartrigdes resetten rustig door.

Heeft u uw inktcartridges gevuld, maar blijft de printer aangeven dat de inktpatroon leeg is, en wil hij niet printen.
Dat kan gewoon kloppen, Dit is een beveiliging die Canon in de printer heeft ingebouwd.
Waarom deze beveiliging!  Dat is omdat printen met een lege inktpatroon heel slecht is voor de printkop in uw printer.
Maar ik hoor u zeggen, ik heb de inktpatroon toch nagevuld?
Dus dat is niet nodig.
Het nadeel is als u de inktpatroon heeft nagevuld, dan weet de printer dit nog niet. De printer meet namelijk niet of er nog inkt in zit.

Wat doet u eigenlijk als u de printer op deze manier reset.

Vooraf is het belangrijk dat u weet hoe de print voorgang eigenlijk in zijn werk gaat. Als u een printopdracht geeft dan worden er in de printkop, aan de honderden printer nozzeltjes met een stroomstootje de opdracht gegeven om er een druppeltje inkt door te persen. Dit zijn met een printopdracht tien duizenden stroomstootjes. Deze stroomstootjes zorgen ook voor warmte. Maar omdat er tijdens deze stroomstootjes inkt door de printkop gaat zal de printkop niet warm worden. Zou u gaan printen met een lege inktpatroon, dan komen er wel de stroomstootjes op de nozzels, maar er komt dan geen inkt door. Er komt dan ook geen afkoeling van de printkop.
Als u gaat printen dan gaat de printer via ingewikkelde formules berekenen dat (volgens die berekening ) de inktpatroon leeg geprint is.
Deze informatie schrijft de printer naar de computer chip die op de inktpatroon zit.
Als u nu de inktpatoon opnieuw vult en in de printer plaatst dan leest de printer eerst de chip uit.
En krijgt dan de informatie van de chip dat de inktpatroon leeg is,
Om er toch voor te zorgen dat u met de nagevulde inktpatroon kunt printen zijn er 2 mogelijkheden

  1. U gebruikt een chipresetter om de gegevens te wissen die op de chip staan
  2. U gaat de printer instrueren (resetten) zodat hij niet langer kijkt of er nog informatie op de chip staat.

Hier bespreken wij het resetten van de Canon printer!

Wat gaat u nu doen als u de Canon printer reset.
Als u de printer reset, dan doet u eigenlijk niks anders dan de printer de opdracht geven om niet langer te controleren of er informatie op de chip staat die betrekking heeft over de hoeveelheid inkt.
Resetten doet u elke keer alleen voor EEN inktpatroon.
Heeft u meer patronen gevuld, dan zult u onderstaande handleiding voor ELKE inktpatroon moeten herhalen.
Maar maak u geen zorgen, het is heel eenvoudig, en het duurt maar een paar seconden om dit door te voeren.
Plaatst u later een keer nieuwe inktcartridges, dan zal de reset gewoon verdwijnen, Dus lees onderstaand even goed door. Dit resetten van een Canon printer lijkt ingewikkeld, maar het is in feite heel eenvoudig.

Goed daar gaan we. U heeft de inktpatronen gevuld en u plaatst deze in de printer. U ziet dat de ledjes achter op de inktpatronen blijven knipperen (printers met 5/6 inktpatronen). Bij printers met 2 inktpatronen ziet u geen verschil. Sluit de klep en ga naar u computer en maak een afdruk. Op uw computer scherm krijgt u vervolgens weer die melding dat de inktpatronen leeg zijn. Maar u heeft ze wel gevuld, Dus niks aan de hand. geen gevaar voor de prinktop.
De printer kan in principe gewoon printen.
Laat deze melding dan ook gewoon op uw computer scherm staan en ga naar uw printer.

Op uw printer zit een kopje met een rondje en driehoekje. Het kan ook zijn dat deze afbeelding naast het knopje zit. Druk nu de knop met het rondje en het driehoekje in het rondje in. Houd deze knop ingedrukt ( 5/10 seconden). U zult zien dat de melding voor die inktpatroon op uw computerscherm verdwijnt. Tegelijk hoort u geluid uit de printer komen. De printkop waarin de inktcartridges zitten zal bewegen. Dat was dan de reset voor de 1e inktpatroon. Als u meer inkcartridges gevuld heeft, zul u de melding van de lege inktpatroon nog een keer op uw scherm krijgen. Laat ook voor deze inktpatroon de melding op het scherm staan en voer ook dezelfde handeling uit (knopje indrukken enz) voor deze inktpatroon.
Dus let op: Heeft u meer 2 inktcartridges laten vullen dan moet u de reset 2x doen, voor elke inktpatroon 1 reset. Heeft u 4 inktcartridges laten vullen van moet u de reset 4x doen . enz enz.....

U kunt op deze manier dan ook gewoon door printen.Maar let op. Een nadeel is nu wel dat de printer nu ook niet meer aangeeft hoeveel inkt er in de cartridge zit.

U moet dit de geresette inktpatronen in de toekomst zelf moeten controleren of er nog wel inkt in  zit. Doe dit regelmatig, want printen met een lege inktpatroon kan uw printkop beschadigen.

Natuurlijk is ook hiervoor een oplossing:
U kunt ook heel eenvoudig met een resetter de chip op de inktpatroon weer op "vol" zetten. De inktpatroon geeft dan weer precies aan hoeveel inkt er nog in zit en of een inktpatroon leeg is. En als de printer een lege inktpatroon detecteert, kunt u niet meer printen

Resetters Canon, Brother , Epson of HP inktcartridges vindt u hier

https://www.112ink.nl/inktpatronen-chipresetters

Navulsets voor Brother, Canon, Epson of HP inktpatronen.

Uit kwaliteit oogpunt hebben wij gekozen voor inkt van 2 leveranciers. De meeste inkt die wij leveren is van het merk InkTec.

Met InkTec inkt bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.
Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers .
Door de toename van het gebruik van thuis printen werd de inkt een massa product, en daardoor werd het ontwikkelen en vervaardigen van inkten interessant.
Het doel van Inktec is om een gelijk waardige, zo niet betere compatible inkt te ontwikkelen, voor een goede zo niet nog betere afdruk in inktjet printers.

Voor een aantal Canon printers is grijze inkt nodig. De grijze inkt wordt geleverd door Octopus Fluids.

Wij kopen geen kant en klare navulsets inkt. Omdat wij de kwaliteit van de producten die wij leveren hoog in het vaandel hebben staan, is het belangrijk om te controleren wat er aan de klant wordt opgestuurd..De navulsets stellen wij zelf compleet samen in ons magazijn. Ook de navulhandleiding/navulhandleidingen worden door ons zelf samengesteld. Voor een groot aantal inktpatronen hebben we speciale inkt. De flessen zijn duidelijk gelabeld. Voor een navulset inkt worden de flessjes inkt handmatig precies afgewogen. De flesjes krijgen vervolgens een label en dan wordt de set helemaal klaar gemaakt. Een set wordt per bestelling klaar gemaakt.

Alle genoemde merkennamen, zoals Brother, Canon, Epson, of HP dienen slechts ter identificatie, en zijn in eigendom van de desbetreffende rechtmatige eigenaren.

De navulhandleidingen die wij ter beschikking stellen zijn alleen voor prive gebruik en mogen niet , zonder ons hierover vooraf te informeren, Het is verboden om als toestemming is verleend deze handleidingen te verspreiden zonder ons internet adres www.112ink.nl te vermelden