Navulinkt, navul handleiding, en refill tools voor Epson 26XL inktpatronen

Navulhandleiding Epson 26(XL) inktpatronen

Navulhandleiding voor Epson 24 en 26xl inktpatronen

Voor de Epson 24 en 26 xl hebben we zowel voor de kleuren als voor de zwarte inktpatroon een aparte handleiding gemaakt.

De afbeeldingen die u ziet van de binnenkant van de inktpatroon hebben wij alleen gemaakt voor u als illustratie, zodat u weet hoe de binnenkant van deze inktpatronen er uit ziet U dient er rekening mee te houden dat alleen navullen bij Epson inktpatronen niet genoeg is. U dient of de chip te vervangen door een nieuwe imitatie chip of u dient de chip met een resetter te resetten.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Een belangrijk onderdeel dat u voor het navullen nodig heeft is de clip die bij de aankoop van originele inktpatronen wordt meegeleverd. De klip die u bij de aankoop van originele inktpatronen krijgt dient u te bewaren. Voor het vullen pakt u deze klip en plaatst u de inktpatroon in de clip. De inkt uitstroom opening wordt hierdoor goed afgesloten, zodat er als u gaat navullen geen inkt uit stroomt.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Zoals u op de afbeelding kunt zien is de inktpatroon aan een kant afgesloten met folie. Hierdoor ontstaat een soort inkt zakje. Deze inkt zak wordt door een veersyteem tegen de zijkant van de inktpatroon gedrukt, zodat er een bepaalde druk ontstaat. u hoeft uiteraard de inktpatroon niet zover uit elkaar te halen. Het is door ons gedaan slechts ter illustratie, hoe een inktpatroon er van binnen uit ziet. Deze folie zit erg dicht op de smalle zijkanten van de inktpatroon. Het is dan ook erg gevaarlijk om in de smalle kanten van de inktpatroon een gaatje te boren. De kans dat u de folie beschadigd is erg groot. Voor een verdere duidelijke uitleg hebben we ook even de folie verwijderd. U kunt nu goed de ronde struktuur zien waar de waar de voet van de veer in positie wordt gehouden. Doe dit zelf niet.

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Aan de buitenkant van de inktpatroon, aan de kant waar GEEN folie zit, kunt u ook de positie van waar de veer zit duidelijk herkennen Aan deze kant van de inktpatroon moet u een klein gaatje boren. Zorg er voor dat de boor niet door het plastic schiet en de folie aan de binnenkant beschadigd. Zorg er dus voor dat het boortje slechts enkele millimeters door de zijkant in het binnenste van de inktpatroon gaat. Gebruik voor het afsluiten van het gaatje de bij ons te bestellen afsluitdopjes. Gebruik een boortje met een doorsnede van maximaal 2,5 mm - 3,0 mm

Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl
Navulhandleiding Epson 26xl

Vul de inktpatronen type 24 of 26 met de daarvoor geschikte hoeveelheid inkt. De hoeveelheden vindt u in de tabel onderaan vermeld. Gebruik voor het vullen bij voorkeur een stompe naald. U kunt de door ons geleverde naalden zelf eenvoudig inkorten. Als u de naald wilt inkorten, kunt u dit doen met een scherp stanleymes, Snijd een aantal keren stevig op de plaatst waar de naald moet afbreken. Pak vervolgens een tangetje oid en buig de naald om. ER zijn natuurlijk ook andere methodes om de naald in te korten. U kunt ook op een aantal millimeter van de voorkant van de naald een dopje plaatsen. Sluit de gemaakte opening af met een afsluitdopje. Zodanig dat de opening goed wordt afgesloten en er geen lucht in de inktpatroon kan en geen inkt door de opening uit de inktpatroon. Zorg er voor dat het dopje niet uitsteekt. De zijkant van de inktpatroon moet zo vlak mogelijk worden. Anders zouden de al vlak naast elkaar zittende inktpatronen niet meer naast elkaar in de printer passen. Deze handleiding is voor Epson 24 en Epson 26 inktpatronen

Vul hoeveelheden Epson 24 Epson 26
T2422 - Cyan 4,6 ml T2611 - Photo Black 4,7 ml
T2425 - Light Cyan 5,1 ml T2612 - Cyan 4,5 ml
T2423 - Magenta 4,6 ml T2613 - Magenta 4,5 ml
T2426 - Light Magenta 5,1 ml T2614 - Yellow 4,5 ml
T2424 - Yellow 4,6 ml T2631 - Photo Black XL 8,7 ml
T2432 - Cyan XL 8,7 ml T2632 - Cyan XL 9,7 ml
T2435 - Light Cyan XL 9,8 ml T2633 - Magenta XL 9,7 ml
T2433 - Magenta XL 8,7 ml T2634 - Yellow XL 9,7 ml
T2436 - Light Magenta XL 9,8 ml T2434 - Yellow XL 8,7 ml

Hervulbare inktpatronen zijn eenvoudig in gebruik en simpel te vullen. De hervulbare inktpatronen hebben 2 openingen waar u op moet letten. 1 opening is om de inkt in te vullen. en de 2e opening is om de inktpatroon tijdens het printen te ontluchten. Heeft uw originele inktpatroon een chip? Dan is (mits anders vermeld) de hervulbare inktpatroon voorzien van een (ARC) Auto Reset Chip. Auto reset wil zeggen dat de inktpatroon automatisch wordt gereset als u de inktpatroon uit de printer haalt. De hervulbare inktpatronen zijn geen Epson OEM. Deze inktpatronen worden niet door Epson gemaakt of gebruik wordt niet aanbevolen. De gebruikte namen zijn slechts ter illustratie en zijn van de rechtmatige eigenaren.

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen

Huismerk inktpatronen (Geen OEM)  voor Epson printers, zijn allemaal nieuwe inktpatronen.Op de inktpatronen zit een nieuwe chip, daardoor geeft de printer precies aan hoeveel inkt er nog in de inktpatroon moet zitten. De inktpatronen zijn kant en klaar voor gebruik. U hoeft de inktpatronen alleen maar uit de verpakking te halen en in de printer en printen maar weer.Bij Epson printers wordt wel aanbevolen om voordat u de inktpatronen in de printer plaatst, maar na dat u de oude lege inktpatronen uit de printer heeft gehaald even voor een minuut de stekker van de stroom uit het stopcontact haalt. Waar is dit voor? Heeft u wel eens gehad dat uw Epson printer, na het plaatsen van een nieuwe inktpatroon toch aangeeft dat de inktpatroon bijna leeg is. Epson slaat veel gegevens over de inktpatroon op in het geheugen van de printer, Als u de stroom van de printer haalt dan loopt dit geheugen langzaam, binnen een minuut leeg. Als u na een minuut of zo de stroom er weer op zet, dan zal de printer zich opnieuw initialiseren. Er staan dan geen gegevens van de oude inktpatroon meer in het geheugen, en de printer zal dan ook de oude en de nieuwe inktpatronen niet door elkaar halen.

De huismerk inktpatronen hebben ongeveer dezelfde vorm en passen precies op de plaats waar de originele inktpatronen in horen. Huismerk inktpatronen bevatten vaak veel meer inkt dan originele inktpatronen. Naast onze huismerk inktpatronen voor Epson 26xl vindt u op deze pagina ook hervulbare inktpatronen. Epson 26XL hervulbare inktpatronen met auto reset chip! Gebruik van Hervulbare inktpatronen is heel eenvoudig, Her voordeel is dat u nooit meer nieuwe inktpatronen hoeft te kopen.

GEEN OEM

Geen OEM wil zeggen dat de inktpatronen of inkt, in ieder geval het product, niet door de printerfabricant Epson zijn gemaakt,

Deze producten zijn geschikt voor o.a.

Expression Premium XP-510 , XP-610 Series , XP-710 , XP-520 , XP-615 , XP-720 , XP-600 , XP-800 , XP-600 Series , XP-620 Series , XP-810 , XP-605 , XP-625 , XP-820 , XP-700