Epson melding inktpatroon niet herkend

Epson printer melding inktpatroon wordt niet herkend

Als er problemen zijn met printers en huismerk inktpatronen dan is het meestal met Epson printers.
Dit bedrijf doet er alles aan om te zorgen dat u maar originele inktpatronen blijft kopen.

Dat zou nog niet zo verkeerd zijn, als deze patronen niet zo ontzettend duur zouden zijn. Vaak zit er ook maar een paar druppels inkt in.
Een printer krijg je gratis  bij een pakje boter, maar moet je de inkt vervangen dan moet je een extra hypotheek op het huis nemen.
Echt vervelend.

Als u gaat printen met huismerk inktpatronen in uw printer dan blijft u de melding krijgen dat de inktpatronen niet origineel zijn en of u wel wilt doorgaan met printen. Vaak kunt u dan gewoon op "OK" klikken, en gaat uw printer gewoon door.
Als uw printer de huismerk inktpatronen wel accepteert, schakel dan direct de software updates voor uw printer uit. Want als uw computer is aangesloten op het internet dan heeft uw printer voortdurend contact met Epson en geeft door wat voor inktpatronen uw gebruikt en wat daarvan de instellingen zijn. Het kan dan maar zo zijn dat u een week later de melding krijgt op uw printer of computer dat de printer opeens de patronen niet meer herkend. Het enige dat u dan nog kunt doen is om de firmware en de software op uw printer te downgraden. Daarom ons advies... schakel Epson printer software updates uit.

Het kan ook zijn dat de printer al vanaf begin niet door wil gaan met huismerk inktpatronen. En blijft melden dat u originele inktpatronen moet gaan gebruiken.

Deze melding kan misschien uitgeschakeld worden bij de status monitor.
U kunt het volgende proberen
ga eens naar

  • start > printers en apparaten> klik uw printer aan met de rechtermuis knop
  • kies dan voor Voorkeurinstellingen Printer
  • ga naar hulp programmas
  • en klik Epson status monitor 3 uitschakelen aan.
Trek de usb kabel van uw printer uit de computer, trek de stroomstekker van de printer uit het stroom stopcontact en start uw computer opnieuw op.  Is de computer compleet opgestart, doe dan de usb er weer in, en doe ook de stroomstekker weeer in het contact.