HP903(XL) navul en reset handleiding

HP903(XL) navul en reset handleiding

Dit is een handleiding voor als u de HP903(XL) inktpatronen navult zonder de chip te vervangen.

Navullen van de HP903(XL) inktpatronen is heel eenvoudig. Dit komt overeen met het navullen van de HP364(XL) inktpatronen.

De normale versie HP903 kunnen met een pincet eenvoudig weer druppelend nagevuld worden.

De HP903XL inktpatronen kunt u vullen door het plastic kogeltje (zit onder het etiket) in de inktpatroon te drukken. Vervolgens moet dan de uitstroomopening goed afgesloten worden. Als dat klaar is dan kan via het gaatje aan de bovenkant de HP903XL inktpatronen eenvoudig gevuld worden. Vul de inktpatroon maximaal 85%. Als dat klaar is kunt u met een metalen kogeltje of met een afsluitdopje het gaatje weer afsluiten.

Heeft u de HP903(XL) inktpatronen gevuld. Dan kunnen deze terug in de printer. U zult nu de functie voor het detecteren van het inktniveau moeten uitschakelen.

HP903(XL) inktpatronen Deactivatie uitleg:

Na het hervullen weet de printer uiteraard niet dat u dit gedaan heeft. De gegevens op de chip geven nog steeds aan dat deze inktpatroon leeg is. U kunt deze gegevens op de chip niet wissen. Wat u wel kunt doen is de printer instrueren om voor die inktpatroon niet langer te controleren of er nog inkt in zit. 
Dit doet u als volgt:

  • Als u de gevulde HP903(XL) inktpatronen in de printer doet zal deze aan blijven geven dat ze leeg zijn
  • De printer geeft dit per inktpatroon aan, U zult dan ook de handeling moeten herhalen voor elke nagevulde inktpatroon
  • Als u de melding krijgt dat de patroon leeg is dan laat u dit op het scherm van uw computer staan of op het display en u gaat naar uw printer
  • Druk op uw printer ( en houd ingedrukt) de “Stop” of de “Stop/Resume” knop. Dit is de knop met een rondje met een driehoekje er in.
  • Houd deze knop ongeveer 5-8 seconden ingedrukt tot de "low ink indicator" uit gaat en of de printer weer gaat printen, of hij dezelfde melding geeft voor een volgende inktpatroon.

De deactivatie geldt alleen voor de inktpatronen die op dat moment in de printer zitten. Plaatst u nieuwe HP903(XL) inktpatronen dan vervalt de deactivatie en zal de printer weer werken als origineel.