HP970 / HP971(XL) printkop reiniging

HP970 , HP971 (XL) Printkop reinigen

HP970-HP971(XL) Printkop reinigen:

Hoe reinig je een smerige ingedroogde HP970 of HP971 prinktop op een goede manier.


Reinigen met CLEANING CARTRIDGES

Printen met  hervulbare inktpatronen is natuurlijk al een stuk goedkoper.
Maar deze inktpatronen kunt u ook heel eenvoudig voor nog een ander doel gebruiken.
Namelijk voor het reinigen van de printkop van uw printer.
Heeft u een set hervulbare HP970 / HP971 inktpatronen dan kunt u de inkt verwijderen uit de patroon en deze vervangen door reinigingsvloeistof.
bijvoorbeeld door onze OctoClean Nozzle reiniger.

U hoeft natuurlijik niet alle kleuren te gebruiken als er slechts een kleur slecht afdrukt. Als u dit gaat doen, dan maak een aantal afdrukken met de reinigingsvloeistof. Deze vloeistof zit dan in de printkop. En laat de printer dan ook even een half uurtje of langer staan zonder te printen., De aangekoekte inkt kan dan goed zacht weken. En ga nadien nog een aantal afdrukken maken tot het goed wordt. Lukt het op deze manier helemaal niet goed dan kunt u de printkop handmatig reinigen.
HANDLEIDING HOE U DE HP970-HP971 Printkop handmatig kunt reinigen

U heeft misschien de optie met de hervulbare inktpatronen al geprobeerd. Maar het resultaat is nog niet zoals u graag wilt. U kunt dan de printkop handmatig reinigen. Heeft u aangekoekte inkt aan de nozzle van de printkop volg dan de aangeven stappen

  • Haal de HP970-HP971 printkop uit de printer.
  • Maak de contactjes schoon net een gummetje. Wrijf er over net zo lang tot de oxidatie is verdwenen en de contacten weer glanzen. Gebruik geen geweld. Gewoon zacht er over tot het gewenste resultaat bereikt is. 
  • Dompel de printkop van de  HP970 /HP971 print head in een warm water badje. Bijvoorkeur gebruikt u hiervoor demi water (gedeminiraliseerd water). Dit kunt u , als u een was droger heeft uit de droger halen of u haalt bij de plaatselijke kruidenier een fles.
  • Laat de printkop daar ongeveer 10 minuten in weken. Haal de HP970-HP971 printkop uit het water en blaas en zuig met behulp van een slangetje door de printkop. Tot u merkt dat de lucht gemakkelijk door de kop gaat. Er kan nog een beetje inkt in zitten. Dus pas op met knoeien.

Controleer nu met een keukendoekje of een tissue de nozzle. Vouw dit papiertje een aantal keren dubbel.  Er komt altijd een beetje gekleurd water uit. Druk de nozzle op de keukendoek en controleer of er 4 rechte streepjes staan. De streepjes dienen zonder onderbreking te zijn.

Stoomreiniger

U kunt het schoonmaken ook met een stoomreiniger doen. Een keuken eend is hiervoor uitermate geschikt... Heeft u een grote stoomreiniger pas dan op met de kracht van de stroom op de nozzle. Let ook hier weer op dat er geknoeid zal worden. Doe dit in een ruimte waar een druppel inkt geen probleem is.

Plaats , nadat de printkop goed droog is, deze terug in de printer. plaats de inktpatronen en maak een test afdruk. Als deze goed is kunt u verder. Is de afdruk niet volgens uw goedkeuring dan herhaal de reiniging...


Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 585 F MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color Flow X 585 Z MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 555 DN,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 585 DN MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 580 Series,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 555 XH,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 550 Series

112ink huismerk inktpatronen

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen in Nederland. Goed en altijd XL versie die dan ook nog eens enorm goedkoop zijn.

Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk inktpatronen. Onze huismerk inktpatronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel inkt er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw HP printer.

Inkt, navulsets en losse flessen inkt voor Brother, Canon, Epson of HP inktpatronen.

Met InkTec inkt bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.
Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers.

Alle genoemde merkennamen, zoals Brother, Canon, Epson, of HP dienen slechts ter identificatie, en zijn in eigendom van de desbetreffende rechtmatige eigenaren.

De navulhandleidingen die wij ter beschikking stellen zijn alleen voor prive gebruik en mogen niet , zonder ons hierover vooraf te informeren, Het is verboden om als toestemming is verleend deze handleidingen te verspreiden zonder ons internet adres www.112ink.nl te vermelden