HP970 / HP971(XL) printkop reiniging

HP970 , HP971 (XL) Printkop reinigen

HP970-HP971(XL) Printkop reinigen:

Hoe reinig je een smerige ingedroogde HP970 of HP971 prinktop op een goede manier.

Reinigen met CLEANING CARTRIDGES geschikt voor de HP970-HP970.

Heeft u een set hervulbare HP970 / HP971 inktpatronen dan kunt u de inkt verwijderen uit de patroon en deze vervangen door reinigings vloeistof.
bijvoorbeeld door onze OctoClean Nozzle reiniger.
Heeft u geen hervulbare inktpatronen dan kunt u de printkop ook handmatig reinigen.

HANDLEIDING HOE U DE HP970-HP971 Printkop  kunt reinigen

Heeft u aangekoekte inkt aan de nozzle van de printkop volg dan de aangeven stappen

  • Haal de HP970-HP970 print koop uit de printer.
  • Maak de contactjes schoon net een gummetje. Wrijf er over net zo lang tot de oxidatie is verdwenen en de contacten weer glanzen. Gebruik geen geweld. Gewoon zacht er over tot het gewenste resultaat bereikt is. 
  • Dompel de printkop van de  HP970 /HP971 print head in een warm water badje. Bijvoorkeur gebruikt u hiervoor demi water (gedeminiraliseerd water). Dit kunt u , als u een was droger heeft uit de droger halen of u haalt bij de plaatselijke kruidenier een fles.
  • Laat de printkop daar ongeveer 10 minuten in weken. Haal de HP970-HP971 printkop uit het water en blaas en zuig met behulp van een slangetje door de printkop. Tot u merkt dat de lucht gemakkelijk door de kop gaat. Er kan nog een beetje inkt in zitten. Dus pas op met knoeien.

Controleer nu met een keukendoekje of een tissue de nozzle. Vouw dit papiertje een aantal keren dubbel.  Er komt altijd een beetje gekleurd water uit. Druk de nozzle op de keukendoek en controleer of er 4 rechte streepjes staan. De streepjes dienen zonder onderbreking te zijn.

Stoomreiniger

U kunt het schoonmaken ook met een stoomreiniger doen. Een keuken eend is hiervoor uitermate geschikt... Heeft u een grote stoomreiniger pas dan op met de kracht van de stroom op de nozzle. Let ook hier weer op dat er geknoeid zal worden. Doe dit in een ruimte waar een druppel inkt geen probleem is.

Plaats , nadat de printkop goed droog is, deze terug in de printer. plaats de inktpatronen en maak een test afdruk. Als deze goed is kunt u verder. Is de afdruk niet volgens uw goedkeuring dan herhaal de reiniging...


Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 585 F MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color Flow X 585 Z MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 555 DN,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 585 DN MFP,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 580 Series,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 555 XH,
Printkop reinigen HP Officejet Enterprise Color X 550 Series