HP970 en HP971 navulhandleiding met QU-fill

Navulhandleiding voor HP970 en HP971 inktpatronen. Vullen met Qu-fill tool

Vul altijd op een plaats waar een druppel of meer inkt knoeien niet erg is.
Want hoe goed u het ook doet. Er zal altijd een beetje geknoeid worden..
De inkt voor deze patronen is pigment inkt.
Het flesje met de dop er nog op, moet u voor u gaat vullen even goed schudden. Lees de handleiding eerst door.

Wilt u deze handleiding met afbeeldingen! Download hier de PDF

Om nagevulde inktpatronen te kunnen gebruiken, zonder vervanging van de chip heeft u 2 sets nodig.

Uitleg!

De printer slaat de gegevens van de laatst geplaatste HP970 HP971 inktpatronen op in zijn geheugen.

Als een HP970 en HP971 inktpatroon leeg is dan schrijft de printer, de code van deze inktpatroon naar het geheugen van de printer met de vermelding “leeg”. Vult u deze patroon en plaatst u hem gevuld terug dan zal de printer eerst in het geheugen kijken en zien dat deze inktpatroon leeg is. Dit zal hij dan ook melden en niet gaan printen. Heeft u echter 2 dezelfde inktpatronen en plaatst u in plaats van de leeg geprinte de 2e inktpatroon, de printer zal daar geen gegevens over vinden in zijn geheugen en hem zien als nieuw. Is vervolgens deze patroon weer leeg, dan vervangt u hem door de eerder leeg geprinte. De printer zal over die 1e inktpatroon geen gegevens meer vinden en gewoon gaan printen. Enz. enz.

Navullen van de HP970 HP971 inktpatronen kan het beste met de QU-fill tool. U hoeft dan geen gaten te boren en de inktpatroon te plakken. Na een paar simpele voorbereidende handelingen opent u met de Qu-fill tool het kogelventiel van de inkt uitlaat, vervolgens creëert u onderdruk in het inwendige gedeelte van de inktpatroon waardoor haast als vanzelf de inkt in de HP970 of HP971 inktpatroon gezogen wordt.

Hoe vult u deze HP970 HP971 inktpatronen.

Vullen doet u de HP970 HP971 inktpatronen via de aan de voorzijde geplaatste inkt uitlaat.. bij de voorbereiding is het noodzakelijk dat u de zak met lucht eerst helemaal leeg maakt. Dit klinkt gek maar zet hiervoor de Qu-fill tool op de spuit en druk met de spuit lucht in de inktpatroon. De lucht in de luchtzak wordt op deze manier via de ontluchtingsopeningen aan de voorkant van de inktpatroon er uit geperst.

Sluit vervolgens de twee ontluchtingsopeningen goed af. (zie afbeelding. Alleen als u deze openingen goed afsluit kunt u met onderdruk de inktpatroon vullen. Dit kan met stevig plakband maar ook met bijvoorbeeld niet vloeibare lijm. U moet er voor zorgen dat deze openingen luchtdicht zijn afgesloten, maar wel zo dat na het vullen dit ook weer eenvoudig verwijderd kan worden.

Als u de openingen( zoals op de afbeelding te zien is) goed heeft afgesloten moet de overdruk die u eerder gemaakt heeft door er lucht in te blazen weggehaald worden. Dit is heel eenvoudig. Haal de piston uit de spuit. Zet de Qu-fill tool op de spuit en druk deze in de inktpatroon. In de inkt uitlaat.

De overdruk zal vanzelf weggaan. Haal de Qu-fill tool weer uit de HP970 HP971 inktpatroon. Doe dit voorzichtig, door middel van een beetje draaien van de tool. Zo zorgt u er voor dat u niet het rubber van de afsluiting mee naar buiten trekt. Vervolgens vult u de spuit met de juiste hoeveelheid inkt. Voor het vullen van de spuit verwijder de Qu-fill tool en vul de spuit via een naald. Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid inkt opzuigt. Niet meer maar ook niet minder. Plaats vervolgens weer (in plaats van de naald) de Qu-fill tool op de spuit. Een beetje lucht in de spuit is geen probleem. Maar zorg er voor dat de piston toch redelijk dicht op de onderste stand staat, net boven de inkt.

U kunt nu gaan vullen. Druk de punt van de Qu-fill tool nu in de inkt uitlaat opening (zie afbeelding). Druk hem stevig aan zodat er geen valse lucht tijdens het vullen in de patroon komt. Houd hem goed vast met 1 hand en trek met de ander voorzichtig de piston omhoog zodat u de lucht uit de inktpatroon zuigt. De inkt zal een beetje beginnen te bubbelen. Laat de piston los en u zult zien dat de inkt vanzelf in de inktpatroon loopt. En de piston langzaam naar beneden zakt. Doe dit rustig zonder zelf druk uit te oefenen, en net zo lang tot de inkt helemaal uit de spuit is gelopen. Als dit het geval is, dan verwijderd u weer voorzichtig met een beetje draaien de Qu-fill tool uit de inktpatroon.

Verwijder alle tape of de niet vloeibare lijm. Bent u klaar met vullen.Maak dan het gereedschap goed schoon. Dit kan met een beetje lauw / warm water.

Navul hoeveelheden bij de HP970, HP971 inktpatronen

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid per inktpatroon bij te vullen. Verdeel de te vullen inkt gelijkmatig over meerdere keren dat u de piston op moet trekken. Zo zorgt u er voor dat er een evenwichtige onderdruk blijft in zowel de inktpatroon als ook de spuit

Standardversie

  • HP 970 Black 50 ml
  • HP 971 Cyan 41 ml
  • HP 971 Magenta 41 ml
  • HP 971 Yellow 41 ml

XL versie – Bijzonderheden

De XL-versie van de HP970 en 971 is opgedeeld in 2 verschillende inkt kamers. Deze kamers zijn door middel van een eenrichting ventiel (oneway valve) met elkaar verbonden. Door dit ventiel kan de achterste kamer wel inkt afgeven, maar helaas geen inkt meer opnemen bij het vullen door middel van het onderdruk systeem met de QU-fill tool. Er kan dan ook alleen de kamer die direct achter de inkt uitlaat gevuld worden. Dit heeft als gevolg dat de XL versie gevuld kan worden met alleen dezelfde hoeveelheid als de standaard inktpatroon.

  • HP 970 Black XLeigenlijke inkt inhoud 150 ml --> QU-FILL vullen maximaal 50 ml
  • HP 971 Cyan XL eigenlijke inkt inhoud 109 ml --> QU-FILL vullen maximaal 41 ml
  • HP 971 Magenta XL eigenlijke inkt inhoud 109 ml --> QU-FILL vullen maximaal 41 ml
  • HP 971 Yellow XL eigenlijke inkt inhoud 109 ml --> QU-FILL vullen maximaal 41 ml

Disclaimer.
112ink is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze handleiding.
Gebruik of navolging van de handleiding is geheel voor eigen risiko. 112ink Print Totaalshop kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade die ontstaat als gevolg van deze handleiding. Genoemde merknamen zijn slechts gebruikt ter herkenning van compatibiliteit. En zijn niet verbonden aan 112ink maar zijn in eigendom van de rechtmatige eigenaren.

112ink huismerk inktpatronen

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen in Nederland. Goed en altijd XL versie die dan ook nog eens enorm goedkoop zijn.

Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk inktpatronen. Onze huismerk inktpatronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel inkt er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw HP printer.

Inkt, navulsets en losse flessen inkt voor Brother, Canon, Epson of HP inktpatronen.

Met InkTec inkt bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.
Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers.

Alle genoemde merkennamen, zoals Brother, Canon, Epson, of HP dienen slechts ter identificatie, en zijn in eigendom van de desbetreffende rechtmatige eigenaren.

De navulhandleidingen die wij ter beschikking stellen zijn alleen voor prive gebruik en mogen niet , zonder ons hierover vooraf te informeren, Het is verboden om als toestemming is verleend deze handleidingen te verspreiden zonder ons internet adres www.112ink.nl te vermelden