Andere producten die wij voor  Epson 29XL inktpatronen leveren

Navulhandleiding Epson 29XL inktpatronen

Navulhandleiding voor Epson 29XL inktpatronen.

Het volgende hoeft u niet te doen, het is alleen een uitleg hoe de Epson 29XL inktpatroon er van binnen uit zit.

Als u de 29XL inktpatroon leeg uit de printer haalt en u zou hem helemaal uit elkaar halen dan ziet u het volgende:
Als u de patroon vast houdt en met het klemmetje naar links houd, dan kunt u de plastic zijkant er af halen. Doe dit voorzichtig want onder deze zijkant van dit hardplastic zit een dun plastic velletje.
Epson 29XL inktpatronen navullen
Epson 29XL inktpatronen navullen

Dit velletje is goed vast gemaakt zodat er geen inkt langs kan lekken.
Aan de binnenkant zit een soort gangenstelstel met daarin een Demper. Het is een "oneway" demper.

Epson 29XL inktpatronen navullen
Deze zorgt er voor dat de inkt maar 1 kant uit kan vloeien.

Epson 29XL inktpatronen navullen
U kunt daarom de 29XL inktpatroon ook niet eenvoudig via de uitstroomopening navullen. Dit wordt door de demper tegen gehouden.

Navullen!

Voor het navullen heeft u een aantal zaken nodig:

Epson maakt navullen niet eenvoudig. Omdat er een demper op zit die er voor zorgt dat de inkt maar een kant uit kan stromen, kunt u niet vullen via de  uitstroomopening. Om de 29XL inktpatroon te kunnen navullen moet u een gaatje boren. Dit gaatje moet ongeveer gemaakt worden (op OEM inktpatronen) waar de tekst staat welke kleur er in zit. Maak dit gaatje zo groot dat het afsluitdopje er later strak in kan.

 

Afb 1. Hier zit de demper

Hoe vult u na!

Allereerst maakt u het ontluchtingsgaatje dicht. Dit kunt u doen met een beetje hot glue van een lijmpistool of u doet dit met een stukje goed plakkend plakband.

Epson 29XL inktpatronen navullen. Plak de ontluchting eerst goed af

Maak een gaatje met een handboortje of  met de punt van een schaar, zo groot dat een afsluitdopje er strak in past.
Epson 29XL inktpatronen navullen. Gebruik een boortje of een schaar
Epson 29XL inktpatronen navullen. Maak een gaatje zodat het dopje goed past

Vul vervolgens de spuit met inkt. 7 tot 13ml kan er in deze inktpatronen nagevuld worden. Druk vervolgens de naald van de gevulde spuit door het dopje dat u zoeven in het gaatje gedrukt hebt.
Epson 29XL inktpatronen navullen. Druk de naald  door het dopje
Zuig nu wat lucht uit de 29XL inktpatroon en druk vervolgens inkt in de 29XL inktpatroon. Doe dit net zo lang tot de spuit vol is. Dit gaat niet helemaal vanzelf u zult een beetje kracht en geduld moeten hebben.

Epson 29XL inktpatronen navullen. Zuig eerst een beetje lucht uit de patroon
Als de spuit leeg is dan trek voorzichtig de naald weer uit het dopje. Het dopje zelf moet blijven zitten. Leg er voor alle zekerheid een doekje onder en boven op., als er dan een beetje geknoeid wordt dan wordt dit door die doekjes opgevangen en is niet de tafel of uw handen helemaal vies.

Epson 29XL inktpatronen navullen. Zorg voor een schone werkplek
Als u de spuit er uit getrokken heeft en u draait de 29XL inktpatroon een beetje dan kunt u zien dat er achter het venstertje weer inkt zit. De 29XL inktpatroon is dan goed gevuld.
Epson 29XL inktpatronen navullen. U ziet het venster weer vol met inkt

De chip op de 29XL inktpatroon weet echter nog niet dat u er weer opnieuwe inkt in heeft gedaan. U moet nu de gegevens op de chip weer op 0 zetten. Dit doet u met de chipresetter. Pak nu de chipresetter en ga de chip op 29XL inktpatroon resetten. Druk hiervoor de puntjes van de resetter tegen de contactjes van de 29XL inktpatroon. U zult zien dat het ledje op de resetter rood gaat knipperen als het contact goed is. Vervolgens zal na een paar seconden het ledje constant groen gaan branden.
Epson 29XL inktpatronen navullen en chipresetten

Laat het dopje dat u in het gaatje gedrukt heeft gewoon zitten, Maar maak wel voor u de 29XL inktpatroon in de printer plaatst het ontluchtingsgaatje weer vrij.

Gebruik is geheel voor eigen risiko. Schade ontstaan door of als gevolg van gebruik van deze handleiding is geheel voor eigen risiko. Print Totaalshop is of kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Deze handleiding mag u zonder meer gebruiken voor prive  gebruik. Voor zakelijk gebruik of voor het maken van kopieen dient u eerst toestemming te vragen aan Print Totaalshop - 112ink. Zonder toestemming mag niets gekopieerd worden.

Onze huismerk inktpatronen, navulinkt en hervulbare inktpatronen, zijn ook geschikt voor o.a.

Expression Home XP-235, Expression Home XP-335, Expression Home XP-435, Expression Home XP-240 Series, Expression Home XP-340 Series, Expression Home XP-440 Series, Expression Home XP-245, Expression Home XP-342, Expression Home XP-442, Expression Home XP-247, Expression Home XP-345, Expression Home XP-445, Expression Home XP-330 Series, Expression Home XP-430 Series, Expression Home XP-332, Expression Home XP-432.

 

TIP voor een langdurig gebruik van onze producten

Als u de printer heeft gekocht en aangesloten. En u gaat imitatie inktpatronen gebruiken die ook nog eens werken in uw printer. Zet dan de software update voor uw printer UIT.

Disclaimer: Dit is zijn geen originele Epson producten, De gebruikte merknamen zijn slechts ter herkenning voor het bepalen van passende compatibiliteit. Epson steunt het gebruik en de verkoop van deze producten niet. Gebruik van deze producten heeft geen invloed op de garantie op uw printer

Vaste lage verzendkosten

U kunt tot 20 inktpatronen met brievenbuspost laten versturen. De inktpatronen worden verstuurd als brievenbuspakketje. Dat heeft als voordeel er er voor elk pakketje een Track & Trace beschikbaar is.

Tot 20 inktpatronen met brievenbuspost. Voor 16.00 uur besteld en betaald, dan wordt het vaak nog diezelfde dag verstuurd.