Navulhandleiding HP304(XL) inktpatronen

Navulhandleiding voor de Hp304(XL) inktpatronen kleur en zwart

Deze navulhandleiding is ook geschikt voor HP62, HP300, HP301 en HP302(XL) kleur en zwart inktpatronen.

De navulhandleiding is voor al deze inktpatronen gelijk. Deze inktpatronen zijn eenvoudig na te vullen

BELANGRIJK BIJ HET VULLEN VAN ALLE INKTPATRONEN!!! BETER EEN KLEIN BEETJE MINDER INKT DAN TEVEEL.
Druk de naald in de spons. Als u aan het navullen bent en u ziet de spons vochtig worden, zit dan een beetje inkt terug in de spuit

Heeft u teveel inkt in de inktpatroon gedaan dan zal de inktpatroon gaan lekken. Zuig in dat geval gewoon een klein beetje inkt weer uit de spons

Vulhoeveelheden:

HP304 Black ca. 3ml,
HP304 XL Black  ca. 8ml
HP304 per kleur 3ml,
HP304 XL per kleur 4ml

De sticker op de bovenkant zit daar uitsluitend om u informatie te geven over het type cartridge, en dient ter versiering!

Het dient niet om de gaatjes af te sluiten. Onder de  sticker zitten gaatjes, Door deze gaatjes kunt u de inktpatronen vullen. Let er wel op welk gaatje u gebruikt. Als u in het gaatje kijkt ziet u een sponsje, dat gaatje moet u gebruiken. 

ALS U KLAAR BENT MET NAVULLEN MOGEN DE GAATJES NIET WORDEN AFGESLOTEN!!

Een refill tool (airpuller) is voor het vullen van deze inktpatronen heel belangrijk.

KLEURVOLGORDE

Als u gaat zoeken op het internet zult u veel instrukties vinden waar een andere volgorde wordt gehanteerd. Dit komt omdat HP voor Europa een ander type patroon maakt als voor bijvoorbeeld Amerika.

Wilt u zeker weten waar de kleuren moeten worden ingespoten! Verwijder de sticker van de inktpatroon Onder de sticker zitten 5 gaatjes. U ziet daar door de gaatje een stukje van de spons. Pak een worstenprikker of een lucifers pinnetje en druk die een stukje in de spons. Als u die vervolgens weer verwijderd zult u  goed kunnen zien aan de verkleuring van het hout welke kleur in die spons moet worden gespoten.!


Deze cartridges zijn eenvoudig na te vullen.

HP maakt de laatste jaren vaak 2 versies van de inktpatronen ( zie afbeeldingen) een kleine versie en een XL versie. Kijk voor u gaat vullen of u een kleine of xl versie heeft.
Wilt u het goed doen dan heeft u een navultool nodig.
HP 300 en HP304 kleine en grote versie

U kunt natuurlijk, net zoals u op de afbeelding hiernaast ziet, met een scherp mes het dekseltje van de cartridge halen.

Doe dit voorzichtig.

U zult kracht moeten uitoefenen. Pas op dat u zich niet snijdt,

Na het vullen kunt u de kapjes met velpon of bison kit er opnieuw opplakken.

U kunt natuurlijk ook met een naald door de stikker prikken en de gaatjes opzoeken die al in de deksel zijn gemaakt.
Want onder de sticker bevinden zich ontluchtingsgaatjes.
Verwijder de sticker of zoek de gaatje op (steek er met de naald door).
Via deze gemaakte opening kunt u de cartridge vullen. LET OP met het vullen van de kleuren van de kleuren. U vult met de opening recht boven de printkop. Onder de spons zit een filter dat verbonden is met de printkop. Als u recht naar beneden prikt dan gaat u met de naald door dit filter. U moet dan ook een klein beetje scheef prikken met het vullen Dus niet helemaal recht naar beneden prikken. .
Hiernaast ziet u een voorbeeld voor hoe de kleuren zitten. Om het zeker te weten Controleer met een tandenstoker onder welk gaatje welke kleur zit. Druk de tandenstoker ongekeerd terug in het gaatje, zodat u zich niet kunt vergissen.


  • Plaats de naald op de spuit en vul de afzonderlijke kleuren. HP 304
  • Druk de naald tot onderin de spons, en druk de spuit langzaam leeg.
  • Kijk of de spons verzadigd begint te raken en stop dan direct met vullen.
  • Ga dan verder met de volgende kleur.
  • Als u klaar bent met vullen. Kijk dan of er een druppeltje inkt onderaan de printkop komt.
  • Heeft u een navultool>airpuller> zuig een klein beetje inkt af via de printkop van de inktpatroon en gooi dit beetje inkt weg.
  • Heeft u geen navultool>> Zet de cartridge in een bekertje en laat hem "uitlekken" . Dit werkt niet altijd. Een airpuller is echt nodig
  • Controleeer uw werk: Vouw een keukentissue of closetpapier een aantal keren dubbel zodat een stevig maar zacht verend kussentje ontstaat. Druk de prinktop een seconde op dit kussentje. Heeft u succesvol nagevuld dan ziet u drie steepjes geel/rood/blauw naast elkaar staan van ongeveer een centimeter. lang.
  • Staan er geen steepjes of slechts 1 of 2 of zijn de streepjes onderbroken of slechts puntjes. Dan is de prinktop nog vol met lucht of zijn de gaatjes zijn verstopt.
  • Probeer dit met printkopreiniger zoals al eerder omschreven te verhelpen.

Deze inktpatronen geven na het vullen niet meer aan hoeveel inkt er in zit.

Krijgt u een foutmelding, dat de inktpatroon niet herkend wordt, dan is de inktpatroon stuk. En dient vervangen te worden.

Deze inktpatronen zijn 1 tot maximaal 2x goed na te vullen.

Maak na het vullen het gereedschap, spuiten naalden en geknoeide inkt, direct schoon.