Andere producten die wij voor Canon PGI-580 en CLI-581(XL / XXL) leveren zijn:


Navulhandleiding PGI-580 / CLI-581 inktpatronen

Navulhandleiding voor het navullen van Canon PGI-580 en CLI-581 inktpatronen.

Canon komt rond Augustus 2017 met de PGI-580, CLI-581 inktpatronen op de markt. Nieuwe inktpatronen met ook weer nieuwe modellen printers in de Pixma serie.
Als uitgangspunt noemen we de Canon Pixma TS8152 Multi funktionele printer met 6 inktpatrronen. Hierbij wordt de PGI-580 gebruikt voor voor de zwarte tekst en is gevuld met gepigmenteeerde inkt. De andere 5 inktpatronen, Photo Black, Cyan, Magenta, Yellow en Photo Blauw zijn gevuld met Dye inkt.
U vindt hier alle informatie  die wij over de inktpatronen PGI-580, CLI-581 met betrekking tot het hervullen met daarvoor geschikte inkt, gebruik van hervulbare inktpatronen met ARC chip en chipresetter en andere te gebruiken refill tools hebben.

Wat wij hier bespreken is het vullen van de normale versie inktpatronen PGI-580, CLI-581.
Bij deze uitleg wordt alleen de spons onder deze uitstroomopening gevuld door middel van druppelen. Deze patronen zijn voorzien van een uitstroomopening, een ontluchtingsgaatje dat onder het etiket zit en voor de herkenning en controle op het inktniveau zit er een chip op. Leg altijd een tissue of stukje toiletpapier onder de inktpatroon tijdens het vullen. Dit om knoeien tegen te gaan. Ook als de patroon gevuld is, zorg er voor dat overtollige inkt die er uitloopt tijdens het transport naar de printer opgevangen wordt in de tissue oid.

U kunt de inktpatronen het beste de eerste keer pas bij of hervullen als de printer aangeeft dat de patroon leeg is en absoluut niet meer wil printen met deze lege inktpatroon. Heeft u de inktpatroon vaker gevuld en heeft u de reset al uitgevoerd dan wordt aanbevolen om tussentijds vaker na te vullen, en niet te wachten tot de afdruk slechter wordt.

Navulhandleiding!

Haal de te vulen patroon uit de printer en leg hem op een velletje keukentissue oid, met de chip en de uitstroomopening naar boven. Zet de naald op de spuit en zuig de benodigde kleur inkt uit de fles. Is het de inktpatroon met de pigment inkt die gevuld moet worden, schud voor dat u het dopje van de fles haalt de inkt even goed door. De dikke zwarte met pigment inkt inktpatroon kan met 8-10ml gevuld worden, de kleuren en photo zwart afzonderlijk met ongeveer 4 - 5ml inkt. Maar dit is altijd afhankelijk van hoeveel rest inkt er nog in de spons aanwezig is.
Vul de spuit vervolgens met voldoende inkt en druppel deze inkt op de spons die u ziet in de uitstroomopening. Aan het begin zult u merken dat de inkt snel wordt opgenomen door de spons, naarmate de patroon voller wordt wordt dit langzamer, tot het punt komt dat de inkt heel langzaam weg zakt. Druppel net zo  lang tot dit gebeurt en u ziet dat er onder op het tissue inkt komt. De spons is nu verzadigd, en elke druppel die u er boven in doet, komt er onder weer aan uit.
Stop nu met druppelen. De inktpatroon is nu gevuld. Draai de patroon om en laat hem even de overtollige inkt uit lekken op het tissue.  Komt er geen inkt meer uit, dan kunt u deze gevulde inktpatroon terug in de printer doen.

In de XL en XXL versies van de PGI-580, CLI-581 patronen zit naast de spons ook een ruimte waar alleen inkt in komt. De druppel methode is niet geschikt voor de XL en XXL versies, Aangezien er dan geen inkt in deze ruimte komt.

Resethandleiding!

Deze resethandleiding is zonder gebruik van een chipresetter.
Vooraf willen wij u er op attenderen dat als u deze resethandleiding voor uw inktpatronen gebruikt, u telkens ZELF moet blijven controleren of een inktpatroon leeg is. U printer doet dit niet langer voor u. Gaat u printen en wordt de afbeelding slecht, stop dan met printen en controleer de inkt
Deze resethandleiding is alleen voor originele Canon inktpatronen. Het is nog onduidelijk hoe de printer reageert op lege alternatieve inktpatronen of hervulbare met auto resetchip.
Als u gaat printen dan krijgt u op een bepaald moment de melding dat de inktpatroon bijna leeg is. Deze melding (er staat een uitroepteken in de display) kunt u negeren, en verder printen. Vervolgens krijgt u nog een keer de melding dat de inktpatroon bijna leeg is en vervangen moet worden ( er staat nu een rood kruis bij in de display). U kunt ook deze melding negeren tot het moment komt dat de printer absoluut niet meer wil printen. U heeft ondertussen de inktpatroon gevuld en terug geplaatst. U krijgt nu in het display een melding over deze inktpatroon of u een nieuwe nog niet gebruikte inktpatroon in de printer heeft geplaatst. Druk hierbij op "nee"
Vervolgens wordt u gevraagd of om een nieuwe te plaatsen of om de inktniveau controle uit te schakelen. Kies voor deze laatste optie.
Canon wil vervolgens, om zeker te weten dat u weet wat u doet, dat u de stop knop minstens 5 seconden indrukt. Als u dit gedaan heeft, kunt u vervolgens verder printen met uw nagevulde inktpatroon. Heeft u meerdere gevuld! Deze handeling moet u voor elke patroon doorvoeren. Deze resethandleiding is niet permanent. Plaatst u nieuwe nog niet eerder gebruikte inktpatronen dan vervalt automatisch de reset, en zal de printer weer gewoon aangeven hoeveel inkt er nog in zit, en of een inktpatroon leeg is.
Alle genoemde fabricanten en merknamen dienen alleen ter herkenning van compatibiliteit en zijn in eigendom van de betreffende eigenaar. 112ink is niet aansprakelijk of verantwoordelijk of aanspreekbaar op eventuele gevolgend die resulteren in het volgen van onze handleidingen

Alle Hersteller und Markennamen dienen nur zur Kenntlichmachung der Kompatibilität und sind Eigentum der jeweiligen Rechteinhaber. 112ink übernimmt keine Garantie, Verantwortung oder Haftung für den Erfolg oder etwaige Folgen, resultierend aus den Vorgehensweisen seiner Anleitungen.

Uiteraard krijgt u ook op dit product 100% garantie

Deze huismerk inktpatronen zijn onder andere geschikt voor:

Pixma TR 7500 Series , Pixma TS 6150 , Pixma TR 7550 , TS 6151 , TR 8500 Series , TS 6200 Series , TR 8550 , TS 6240 , TR6151 , TS 6241 , TR7550 , TS 6250 , TR8151 , TS 6251 , TR8152 , TS 8100 Series , TR8550 , TS 8150 , TR9150 , TS 8151 , TR9155 , TS 8152 , TS 8200 Series , TS 8240 , TS 8241 , TS 8242 , TS 8250 , TS 8251 , TS 8252 , TS 9100 Series , TS 9120 Series , TS 9150 , TS 9155 , TS 9500 Series , TS 9540 , TS 9541 C , TS 9550 , TS 9551 C , TS6150 , TS6151 , TS8150