Handleiding HP950 en HP951(XL) reinigingstool

Handleiding HP950 en HP951(XL) Printkop reinigingstool.

Deze handleiding is geschikt voor het reinigen van de printkop van Hp T520 t120 8100 8600 8610 Printer

Lees deze handleiding goed door.

Voor u begint de printkop te reinigen, zorg er voor dat uw werkplek goed is opgeruimd en dat een spetter inkt hier en daar geen probleem is. Leg een paar vellen keuken papier opgevouwen klaar. Maak voor u met deze reinigingstool begint eerst een test afdruk. Dit kunt u later gebruiken om te vergelijken met als u klaar bent met reinigen.

Deze reinigingstool is geschikt voor:

  • HP932 en HP933(XL)
  • HP950 en HP951(XL)
  • HP952 en HP953(XL)
  • HP954 en HP955(XL)
  • HP711(XL)

U heeft de printkop uit de printer gehaald en u kunt nu beginnen met de reinigingstool.

Er zijn twee manieren om te doen. Voor beide manieren geldt, dat u dit behoedzaam moet doen.
U zou als u te veel druk zet de printkop, deze onherstelbaar kunnen beschadigen.

Voor u begint met deze reinigingstool. Pak een (papieren ) bord oid en doe daar een laagje cleaning vloeistof in.

Zet de printkop met de onderkant,waar normaal de inkt uit komt daar in en laat dit een 20 tal minuten inweken. De aangekoekte inkt zal dan al een stuk makkelijker te verwijderen zijn met de reinigingstool

Als dat gebeurt is dan kunt u verder gaan met de set die u zoëven heeft aangeschaft.


Snap On Print head Cleaning & refilling ToolIn de verpakking zit:

  • 1x 100ml printkop reinigings vloeistof
  • 1x printkop reinigingstool(blauw)
  • 1x 10ml spuit
  • 1x spuitopzet stuk geel


Snap On Print head Cleaning & refilling Tool
Op het blauwe opzet stuk van de reinigingstool staat een pijltje.
Dit pijltje moet u aan de voorkant van de printkop hebben..Druk vervolgens de spuit in de opening, zoals weergegeven in afbeelding 1. Druk de spuit niet helemaal naar beneden. U zou de printkop kunnen beschadigen.. Als de spuit in het gaatje zit, trek dan langzaam de piston van de spuit omhoog en zuig rustig de inkt uit de printkop. Als de piston helemaal boven aan zit verwijderd u de spuit en maakt hem leeg. Druk vervolgens weer de spuit het cleaning tool en zuig weer voorzichtig inkt uit de kop. Doe dit net zo lang tot er bijna of geen inkt meer komt.

2e manier of vervolg op de 1e. Haal de blauwe reinigingstool er af en zuig (de ondertussen leeggemaakte spuit) vol met cleaning vloeistof. Het gele opzetstukje wordt op de spuit gezet en gedrukt ( voorzichtig) op het puntje dat normaal in de inktpatroon gaat en waar de inkt door komt als er wordt geprint. Druk heel voorzichtig, de cleaning vloeistof door de printkop. U kunt tijdens dit proces, ook uw vinger houden op de folie die boven of naast de invoer van de inkt zit, waar u de cleaning vloeistof door drukt. De vloeistof komt er aan de andere kant bij de nozzles weer uit, daarom zult u daar een opvang voor de inkt moeten maken. De cleaning vloeistof reinigt er op deze manier voor dat de nozzels (openingen in de printkop) weer goed open komen en weer optimaal kunnen afdrukken.
Reinig alleen de kleuren die slecht afdrukken of die smerig zijn.

Snap On Print head Cleaning & refilling Tool

Als alle benodigde kleuren gereinigd zijn, dient de printkop met een doek die niet pluist, aan de buitenkant goed schoon en droog gemaakt te worden.
Verwijder alle vlekken en inkt die er op is gekomen. Als er inkt op blijft zitten zal later in de printer het contact tussen de printkop en de printer niet optimaal zijn. Is de printkop nog een beetje vochtig dan laat hem goed droog worden voor u hem in de printer terug plaatst.

Als de printkop in de printer zit en u de inktpatronen ook weer goed geplaatst heeft is het aan te bevelen om eerst een of 2x een printkop reiniging door te voeren volgens het onderhoud programma van de printer. Is dat gebeurt maak dan een test afdruk en vergelijk hem met de afdruk die u gemaakt heeft voor u begon te reinigen.

Disclaimer!

Gebruik of navolging van deze handleiding is geheel voor eigen risico. Print Totaalshop - 112ink is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat aan printers of onderdelen of andere zaken door of tijdens of na gebruik of opvolging van deze handleiding. Schoonmaken van onderdelen die met inkt in aanraking zijn geweest zorgt voor inkt spetters of vlekken. Bij navolging dient daar rekening mee gehouden te worden.

112ink huismerk inktpatronen

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen in Nederland. Goed en altijd XL versie die dan ook nog eens enorm goedkoop zijn.

Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk inktpatronen. Onze huismerk inktpatronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel inkt er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw HP printer.

Inkt, navulsets en losse flessen inkt voor Brother, Canon, Epson of HP inktpatronen.

Met InkTec inkt bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.
Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers.

Alle genoemde merkennamen, zoals Brother, Canon, Epson, of HP dienen slechts ter identificatie, en zijn in eigendom van de desbetreffende rechtmatige eigenaren.

De navulhandleidingen die wij ter beschikking stellen zijn alleen voor prive gebruik en mogen niet , zonder ons hierover vooraf te informeren, Het is verboden om als toestemming is verleend deze handleidingen te verspreiden zonder ons internet adres www.112ink.nl te vermelden