Hervulbare inktpatronen HP

Hervulbare inktpatronen HP

Hervulbare inktpatronen voor HP printers

Hervulbare of invulbare inktpatronen voor HP printers met (ARC) Auto Reset Chip

De hervulbare/invulbare inktpatronen zijn door hun vormgeving en vulopening eenvoudig te gebruiken en simpel om te vullen, vaak voor een printerleven lang.


Verfijnd zoeken


Hervulbare HP363XL inktpatronen met ARC

Hervulbare HP363XL inktpatronen met ARC

Hervulbare HP363XL inktpatronen met ARC (Auto Reset) Chip . Een complete set hervulbare inktpatronen..

€ 35,00 Excl. BTW: € 28,93

Hervulbare HP364XL inktpatronen

Hervulbare HP364XL inktpatronen

Hervulbare HP364XL inktpatronen met chip. Dopje er uit ... inkt er in.... terug in de printer e..

€ 29,95 Excl. BTW: € 24,75

Hervulbare HP920XL inktpatronen met chip

Hervulbare HP920XL inktpatronen met chip

Hervulbare HP920XL inktpatronen met chip. Zo simpel is het echt. Dopje er uit, inkt er in, terug in ..

€ 29,95 Excl. BTW: € 24,75

Hervulbare HP950 / HP951XL inktpatronen

Hervulbare HP950 / HP951XL inktpatronen

Hervulbare HP950 / HP951XL inktpatronen met chip. De hervulbare inktpatronen zijn geschikt voor:Offi..

€ 32,95 Excl. BTW: € 27,23

Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4

Hervulbare inktpatronen voor HP printers.

HP maakt ook sinds een aantal jaren, printers met voor  elke kleur aparte inktpatronen. De eerste printers hadden altijd maar 2 patronen. Een voor de  zwarte kleur en een waar drie kleuren in verpakt waren. Deze soorten worden ook nu nog gemaakt maar  zijn in het algemeen heel erg duur. Dit komt om dat de inktpatroon ook dient als printkop. Koopt u een nieuwe inktpatroon, dan koopt u gelijk een nieuwe printkop voor uw printer.
De printers met voor elke  kleur een aparte patroon zijn in verhouding vaak een stuk goedkoper. En het voordeel van printers met deze patronen is dat er (in de meeste gevallen) hervulbare inktpatronen voor te maken zijn. Dit komt omdat deze soorten inktpatronen alleen dienen als Inkt tank. Er zit geen printkop aan. De printkop zit vast in de printer.

Chip op de inktpatroon.

Zoals de meeste printerfabricanten, heeft ook HP op de patronen een chip geplaatst. Deze chip dient als communicatie middel tussen printer en inktpatroon. Helemaal correct is dit niet. Want de chip wordt tijdens het gebruik van de patroon beschreven door de printer. De printer zet verschillende informatie op de chip. Zoals bijvoorbeeld in welke printer de patroon is geplaatst, Hoeveel pagina's er al geprint zijn, en hoeveel (geschatte hoeveelheid) inkt er nog in moet zitten. Plaatst u de inktpatroon voor de eerste keer in de printer dan zal eerst de chip uitgelezen worden. Omdat er  dan nog geen informatie op staat, zal de printer aangeven dat het een nieuwe nog volle inktpatroon is, Gaat u vervolgens printen dan zal die informatie naar de chip geschreven worden.

Hervulbare patronen hebben ook een chip.

Soms is het een ARC chip (Auto Reset Chip) , maar bij HP is het vaak een continu chip.
Een ARC of Auto reset Chip wordt ook door de printer beschreven. Maar als u de inktpatroon uit de printer haalt, dan zal (omdat er geen stroom meer op de chip staat) het geheugen binnen 2 minuten leeg lopen. Plaatst u dan deze inktpatroon opnieuw terug in de printer dan staat er geen informatie op en zal de printer denken dat deze nieuw en vol is. Dit zal dan ook worden weergegeven bij het inktniveau
Een continu chip wordt alleen gebruikt zodat de printer weet dat er een inktpatroon in zit. Verder niets, er kan niet naar de chip geschreven worden, en ook zal er niet aangegeven worden hoeveel inkt er nog in zit.
Voor beide types chip geldt dat bij de printer instellingen, het "updaten van de printersoftware" moet  worden uitgeschakeld