Andere producten voor de inktpatronen PG-40 en CL-41


Navulhandleiding Canon PG40

Navulhandleiding voor het vullen van Canon PG40 inktpatronen

Inhoud:21 ml Kleur:Black Soort: Navulhandleiding

Deze inktpatronen zijn meerdere  keer goed na te vullen..

Voor deze inktpatronen is speciale inkt ontwikkelt, die goed overeenkomt met de originele canon inkt.

Inkt voor deze inktpatronen vindt u hier:
https://www.112ink.nl/navulsetsVerwijder de sticker en maak. Onder de sticker zit een klein gaatje. Maak het gaatje een beetje groter zodat de naald er goed door kan. (2 mm boortje of iets dergelijks)

 1. Zet de naald op de spuit.
 2. Voor u de dop van de fles haalt, schud de inkt even door elkaar.
 3. Vul nu de spuit met 10 ml inkt.
 4. Zet de cartridge op een drie of 4 keer dubbelgevouwen keuken tissue en druk hem daar met de printkop stevig op.
 5. Spuit tegelijk de inkt in de lege cartridge.
 6. Vul de spuit nog een keer en herhaal punt 4.
 7. Als de spuit voor de 2e keer leeg is gemaakt zult u zien dat er inkt op de tissue zit

Als het navullen goed is gebeurt ziet u op de tissue een ononderbroken steepje van ongeveer  2 cm lang  en een paar milimeter breed.

Komt er een onderbroken steepje? Voer dan een of meerdere keren het printkopreinigingsprogramma uit dat u kunt vinden onder het service menu van uw printer.

Komt er geen streepje? Blaas dan hard in het gaatje wat ook gebruikt is voor het navullen. Doe dit tot er inkt uit de printkopopening komt.


Plaats nu de cartridge terug en volg de reset instruktie die u voor deze cartridge nodig heeft zorgvuldig uit.Deze cartridge kunt u niet resetten.

U dient de printer een klein beetje te helpen bij het wel of niet werken met deze hergevulde cartridge 

reset instruktie

 •  1e methode
  Druk de middelste knop van de printer 5 seconden in nadat u de cartridges terug in de printer heeft geplaatst..Als het goed is kunt u nu weer printen
 • 2e methode
  Ga naar het printermenu en klik met de rechtermuisknop op het icoonjte van uw printer.
 • Selecteer "eigenschappen"
 • Selecteer "voorkeursinstellingen
 • Selecteer "algemeen" bij voorkeursinstellingen
 • Kies Onderhoud
 • Kies printerstatus weergeven.
 • Ga daar naar "Opties"
 • Verwijder het vinkje bij "statusmonitor weergeven"

Als het goed is kunt u weer printen met deze cartridge(s). Bij deze soorten nagevulde Canon patronen zal er niet  meer worden aangegeven of een cartridge wel of niet leeg is.
Maar dit merkt u snel genoeg als de print  slecht wordt.

Pixma inktpatronen PG-40 en CL-41 zijn geschikt voor

Canon Fax JX200,Fax JX210P, Fax JX500, Fax JX510P, IP1200, IP1300, IP1600, IP1700, IP1800, IP1800 Series, IP1900, IP2200, IP2500, IP2600, MP140, MP150, MP160, MP170, MP180, MP190, MP210, MP220, MP450, MP450 Series, Pixma MP450X, Pixma MP460, Pixma MX300, Pixma MX310

Pixma inktpatronen PG-40 en CL-41 inktpatronen.

>De inhoud van de inktpatronen is beduidend meer als van de originele Canon soorten.Deze oudere soorten inktpatronen zijn nog niet zo ver dat de chip gereset kan worden. Als u de inktpatroon in de printer doet, dan kan het zijn dat de printer gewoon gaat printen. Het kan echter ook zijn dat de printer aangeeft dat de inktpatroon leeg is.Dit komt omdat dit hergevulde inktpatronen zijn. En helaas is de chip van de hergevulde PG-40 en CL-41 nog niet te resetten.De melding van de inktpatroon dat die leeg is kunt u eenvoudig weg krijgen. Hiervoor is een kleine handeling nodig op uw printer.Resethandleiding voor uw printer.

Resethandleiding Pixma printers met de inktpatronen PG-40 en CL-41 .

Als u de inktpatroon in de printer heeft gestopt en u gaat een pagina printen, Dan kan het zijn dat u de melding krijgt dat de inktpatroon leeg is. Geen zorgen, de inktpatroon is niet leeg.. Als u deze melding op uw computerscherm krijgt dan laat u de melding staan en gaat u naar uw printer. Op uw printer staat een knopje met daarop een (op de kop) driehoekje met een rondje er in. Druk dit knopje in en houd hem ingedrukt. Net zo lang tot u een beweging voelt of hoort in uw printer. Als u op uw computer scherm kijkt ziet u dat de melding van de lege inktpatroon weg is. Heeft u twee inktpatronen geplaatst, dan kan het zijn dat u voor de tweede inktpatroon ook de lege inktpatroon melding krijgt. Doe dan weer het zelfde, laat de melding op het scherm en druk het knopje in tot u een beetje beweging voelt in uw printer, en de melding op het scherm van uw computer verdwijnt.