Andere producten die wij voor de PGI-550XL / CLI-551XL leveren zijn


Navulhandleiding PGI550 en CLI551 XL versie

Navulhandleiding voor het vullen van Canon PGI550XL en CLI551XL inktpatronen

Wilt u een kleine versie (setup versie) PGI550 en CLI-551 navullen? Klik dan hier

Heeft u nieuwe chip voor deze inktpatronen? Plaats de nieuwe chip voor dat u de inktpatroon gaat vullen.

Heeft u originele inktpatronen? U kunt de chip resetten met onze resetter

Boor een gaatje zoals op onderstaande afbeeelding is aangegeven. Gebruik hiervoor een 2-3mm boortje. Het gaatje moet alleen in het plastic omhulsel gemaakt worden. Als u door het plastic bent komt u op een spons. Daar moet u niet doorheen boren
PGI550 en CLI551 hervullen waar moet ik boren
In het navul pakket vindt u spuiten en naalden. Plaats de naald op de spuit en vul de spuit met de inkt. Als u dat gedaan heeft dan kunt u de naald van de spuit halen en deze in het gemaakte gaatje doen. De naald moet helemaal door de spons en naar de inkt voorraad kamer.(zie afb.) Tussen de kamer met de spons en de inktvoorraadkamer zit een schot. Er is alleen aan de onderkant een kleine opening. Met een beetje proberen kunt u de punt van de naald door deze opening drukken
Hoe moet u PGI550 en CLI551 hervullen met inkt
Navul handleiding PGI550 en CLI551
Plaats na het op de juiste plaats zetten van de naald, de spuit op de naald en spuit de inkt in de  inkt voorraadkamer. Let er op dat u  tijdens dit spuiten de inktpatroon een klein beetje scheef houd zodanig dat er een bubbelje lucht in de inktvoorraadkamer blijft. Zoals op afbeelding 3 kunt u via het venster de naald zien zitten in de inktvoorraadkamer. Vul met geduld en overleg. Is de inktvoorraadkamer vol dan kunt u nog een klein beetje inkt  blijven spuiten, zodat ook de spons inkt bevat.
Als u klaar bent, verwijder de naald uit de inktpatroon en zet de inktpatroon met de uitstroomopening naar beneden op een paar velletjes closetpapier of tissues. De inkt die er te veel in zit zal er nu uitlopen. Komt er geen inkt meer uit , dan is de inktpatroon klaar voor gebruik. Laat de inktpatroon voor alle zekerheid nog een paar minuten staan. Het boorgaatje dat u gemaakt heeft hoeft NIET te worden afgesloten. 
Hoe moet u PGI550 en CLI551 hervullen
PGI550 en CLI551 hervullen naald in de inktpatroon
Maak het gereedschap schoon en laat een schone werkplek achter.
Heeft  u de inktpatroon gevuld en heeft u GEEN nieuwe chip, volg dan de reset handleiding op.
Uitleg!
Canon printers zijn zo ingesteld dat als een inktpatroon leeg is, de Canon printer niet meer gaat printen. Want printen met lege inktpatronen is heel slecht voor uw printer.. Als u een inktpatroon gevuld heeft weet de printer dat natuurlijk niet. Want toen u de inktpatroon leeg printe, heeft de printer dit naar de chip geschreven. Plaatst u de hergevulde inktpatroon in de printer en plaats u deze inktpatroon terug in de printer dan zal de printer als eerste weer de op de inktpatroon aanwezige chip gaan uitlezen. Hij  zal dan lezen dat de inktpatroon leeg is. En zal niet gaan printen. De printer weer namelijk niet dat u ondertussen nieuwe inkt in de inktpatroon gedaan heeft. Hiervoor gebruikt u een reset. Als u de printer gaat resetten gaat u eigenlijk de printer vertellen dat hij ook met lege inktpatronen mag printen

Als u de gevulde inktpatroon in de printer heeft gedaan, dan gaat u naar uw computer en gaat een document of afbeelding afdrukken. U krijgt vervolgens de melding op het scherm dat een of meerdere inktpatronen leeg zijn  en vervangen moeten worden.

 1. Laat deze  melding op het computer scherm staan en ga naar uw printer.
 2. Op de printer zit een knopje met een pictogram met een (in het oranje) rondje met een opdekop driehoekje
 3. Druk en houd dit knopje ingedrukt. Zolang tot er beweging uit de printer komt of tot de melding op uw computerscherm verdwijnt
 4. Heeft u meerdere inktpatronen gevuld en geplaatst.!!?? Dan zult u bovenstaand EENMALIG voor elke inktpatroon moeten doorvoeren.
 5. Controleer wel elke keer voor u gaat printen of er genoeg inkt in de inktpatroon zit.

  Want zoals u al heeft kunnen lezen, printen met een lege inktpatroon is heel slecht voor uw printer

Reset handleiding voor Canon Pixma printers

Heeft u de  inktpatronen nagevuld en heeft u geen chipresetter voor deze inktpatronen.
Dan moet u uw Canon Pixma Printer resetten. Dit is een simpele reset handleiding.

De eerste melding die u krijgt op uw display is een geel rondje met een uitroepteken. Dit geeft aan de de patroon bijna leeg is (weinig inkt).
U kunt best nog wel een tijd doorprinten met deze melding.
De volgende melding die u krijgt is dat er boven de patroon een rode cirkel met een X staat,
Dit geeft aan de de inkt bijna of helemaal op is. Ook nu kunt u nog een beetje doorprinten.
Als de printer vindt dat de inktpatroon leeg is volgt vervolgends een keer een harde stop met de melding dat de inktpatroon leeg is en vervangen moet worden.
Maar ook dit is geen probleem, als u originele Canon inktpatronen heeft.

 1. U haalt de patroon uit de printer en vult ze dan na.
  Als u de inktpatroon dan terug plaatst in de printer dan krijgt u een vraag over deze inktpatroon, namelijk of het wel origineel is of dat u een niet originele heeft geplaatst..
  Deze vraag beantwoord u door op "nee" te klikken.
 2. In de volgende handeling heeft u de mogelijkheid om voor deze nagevulde inktpatroon dee inktcontrole uit te schakelen.
  Deze mogelijkheid heeft u vaak met goedkopere huismerk inktpatronen niet. Omdat de opbouw van de chip meestal heel anders is als bij originele.
  Er staat een tekst op de display.
  Lees de tekst in het display en bevestig door op "ja" te klikken.
 3. Op dit scherm staat tevens dat u dit moet bevestigen door de reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Deze knop zit niet meer als "echte " knop op de printer. Maar is ook nu afgebeeld op de rechterkant van het display.
 4. Druk deze knop dan ook 5 seconden in.

Reset instruktie Canon Pixma TS printers

Dan zal nu de printer gereset zijn en kan er ook met nagevulde inktpatronen geprint worden.
Waarschuwing! U schakelt op deze manier de controle op inkt uit. Dit moet u vanaf dan zelf goed zelf controleren. Want printen met een lege is heel slecht voor uw printer

De PGI-550xl en CLI-551XL  inktpatronen zijn geschikt voor o.a.:

Canon Pixma MG7100 ,Canon Pixma MG6450, IP7200 , MG7500 , MG6600, IP8700 , MG5400 , MG6650, iP7200, MG5450, MG7150, iP7250, MG5450S, MG7500, iP8750, MG5500, MG7550, IX6800 , MG5550, MX720 , iX6850, MG5600, MX920 , MG5500 , MG5650, MX725, MG5600 , MG5655, MX925, MG6400 , MG6300 , MG6600 , MG6350, MG7500 , MG7500, IP8700 , MG6300 , MG7550, iP8750, MG6350, MG7100 , MG7150