Andere producten die wij leveren voor HP21 en HP22(XL) inktpatronen.


Navulhandleiding HP21- HP22(XL)

Navulhandleiding voor HP21 - HP22(XL) inktpatronen

De HP21 en HP22(XL inktpatronen zijn eenvoudig om te vullen.

Onder de sticker zitten 5 gaatjes. Deze gaatjes zijn voor het navullen.

De gaatjes dienen na het vullen niet te worden dicht gemaakt


Algmene informatie over het navullen

De sticker op de bovenkant zit daar uitsluitend om u informatie te geven over het type cartridge, en dient ter versiering!
Het dient niet om de gaatjes af te sluiten.
ALS U KLAAR BENT MET NAVULLEN van de HP21- HP22(XL) MOGEN DE GAATJES NIET WORDEN AFGESLOTEN!!

Deze cartridges zijn redelijk eenvoudig na te vullen. Wilt u het goed doen dan heeft u een navultool nodig.

Navulhandleiding voor de zwarte inktpatronen HP nr 21 - 27 - 56

LET OP!!

HP heeft een kleine versie HP21 en een XL versie. De kleine versie kan slechts metmaximaal 5 ML inkt gevuld worden

Onder de sticker bevind zich een klein ontluchtingsgaatje. Bij de 27 en de 56 zitten er 5, bij de nr 21 is er slechts 1.
Verwijder de sticker of zoek het gaatje op en steek er met de naald door. Via deze opening kunt u de cartridge vullen.( vult u met de opening recht boven de printkop dan moet u niet helemaal recht naar beneden prikken. U kunt dan door het filter prikken dat aan de printkop zit.)


Hoeveel inkt kan er in!

 • klein versie HP21 Maximaal 10ml
 • Kleine versie HP22 per kleur max 3 ml
 • XL versie HP21 15 tot 18ml 
 • XL versie HP22 per kleur maximaal 5 ml
 • HP56 maximaal 18ml
 • HP57 maximaal 5ml per kleur

Navul handleiding HP21

 1. Plaats de naald op de spuit en vul hem met inkt
 2. HP 21 max 10 ml - HP 27 max 14 ml- en HP 56 max 18 ml
 3. Druk de naald in de spons en spuit langzaam de inkt in de spons.
 4. Kijk of de spons verzadigd begint te raken en zuig dan een klein beetje inkt terug in de spuit.
 5. Heeft u geen refill tool>> Laat de cartridge een paar uren staan (bijvoorkeur in de plastic beker om de overtollige inkt op te vangen) zodat de inkt goed door de printkop kan komen. En ga dan naar "vervolg"
 6. Heeft u een refilltool. >> Zet de cartridge in de refilltool. Verwijder de naald van de spuit. En zuig nu een paar milliliter inkt onder uit de printkop. Deze inkt kan terug in de fles.
 7. de vulgaatjes moeten NIET WORDEN AFGESLOTEN.
 8. Vervolg controleer uw werk: Vouw een keukentissue of closetpapier een aantal keren dubbel zodat een stevig maar zacht verend kussentje ontstaat. Druk de prinktop een seconde op dit kussentje. Heeft u succesvol nagevuld dan ziet u een klein zwart vierkant blokje op de tissue. In dat geval kunt u de cartridge terug plaatsen in de printer en kunt u een testprint maken.
 9. Is er geen afdruk te zien op de tissue, of een rafelige, of slechts een paar puntjes. In dat geval kunt u er toe over gaan door nog eens inkt onderuit de printkop te zuigen (punt 6).
 10. Helpt dit niet. Pak dan een oud schotelje of iets anders waar u een beetje printkopreiniger op giet. Zet de cartridge met de printkop een tijdje in deze reiniger.
 11. Heeft u een refill tool>> doe dan nog een keer zoals omschreven in punt 6. U kunt de inkt weer in de fles doen maar u kunt het ook in de cartridge spuiten.
 12. Maak aansluitend het gereedschap schoon met lauw warm water.
 13. Flesjes inkt niet te warm bewaren en goed afsluiten. Niet in de koelkast.
refill tool

Hervulbare

HP21 / HP27 en HP56 navullen

Is echt heel eenvoudig

simpel om te vullen!

Huismerk

Kleurvolgorde voor de 

Kleuren inktpatroon

Inkt

 


Algemene informatie HP22(XL)

De HP22(XL) kleuren inktpatronen zijn redelijk eenvoudig na te vullen. Wilt u het goed doen dan heeft u een navultool nodig.

LET OP!!
Onder de sticker bevind zich ontluchtingsgaatje. Bij de 22-28 en de 57 zitten er 5, Bij de Hp 22 klein zit er slechts drie gaatjes.
Verwijder de sticker of zoek de gaatje op en steek er met de naald door. Via deze opening kunt u de cartridge vullen.( vult u met de opening recht boven de printkop dan moet u niet helemaal recht naar beneden prikken. U kunt dan door het filter prikken dat aan de printkop zit.)

Navul handleiding HP22(XL)

 • Plaats de naald op de spuit en vul de afzonderlijke kleuren. HP 22 en 27 maximaal 4 ml per kleur. HP57 maximaal 5 ml per kleur.
 • Druk de naald tot onderin de spons, en druk de spuit langzaam leeg.
 • Kijk of de spons verzadigd begint te raken en stop dan direct met vullen.
 • Ga dan verder met de volgende kleur.
 • Als u klaar bent met vullen. Kijk dan of er een druppeltje inkt onderaan de printkop komt.
 • Heeft u een navultool>> zuig een klein beetje inkt af en gooi dit weg.
 • Heeft u geen navultool>> Zet de cartridge in een bekertje en laat hem "uitlekken"
 • Controleeer uw werk: Vouw een keukentissue of closetpapier een aantal keren dubbel zodat een stevig maar zacht verend kussentje ontstaat. Druk de prinktop een seconde op dit kussentje. Heeft u succesvol nagevuld dan ziet u drie steepjes geel/rood/blauw naast elkaar staan van ongeveer een centimeter. lang.
 • Staan er geen steepjes of slechts 1 of 2 of zijn de streepjes onderbroken of slechts puntjes. Dan is de prinktop nog vol met lucht of zijn de gaatjes zijn verstopt.
 • Probeer dit met printkopreiniger zoals al eerder omschreven te verhelpen.

De 112ink huismerk inktpatronen HP21 en 22XL...

behoren tot de top 10 beste producten van Nederland. De cartridges worden met zorg samengesteld. Deze inktpatronen voor HP DeskJet printers hebben veel meer inkt dan de originele cartridges

InkTec inkt voor HP  inktpatronen

Uit kwaliteit oogpunt hebben wij gekozen voor navul inkt van 2 leveranciers.
De meeste inkt die wij leveren is van het merk InkTec. Met InkTec inkt voor DeskJet printers bent u verzekerd van een kwalitatief goede inkt. De inkt wordt gemaakt door de grootste inktfabricant ter wereld.Inktec maakt al sinds 1992 in Zuid Korea inktjet inkt. Eigenlijk al vanaf het begin van Inktjet printers .Door de toename van het gebruik van thuis printen werd de inkt een massa product, en daardoor werd het ontwikkelen en vervaardigen van inkten interessant.Het doel van Inktec is om een gelijk waardige, zo niet betere compatible inkt te ontwikkelen, voor een goede zo niet nog betere afdruk in inktjet printers.Deze inkt voor de HP21 en HP22(XL) bekend onder de artikelnummers H0005 en H0006, zijn totaal op elkaar afgestemd. Deze inkt is gemaakt voor gebruik in inktpatronen met een donker blauw kapje. Deze losse flessen inkt zijn geschikt voor het navullen van HP27 en HP28 inktpatronen, maar ook voor HP56 en HP57.
Normale en XL versie  HP 21XL / HP 22XL

HP is hier begonnen met het maken van 2 soorten inktpatronen voor Deskjet printers. Een kleine versie HP 21 en HP 22  en de HP 21XL en HP 22 XL versie. Vreemd wel, want aan de buitenkant van de inktpatronen is er geen verschil. U kunt zowel de kleine als de xl versie op dezelfde plaats in uw DeskJet printer drukken. Het verschil tussen de kleine en de XL versie vindt u aan de binnenkant.

HP heeft bij de kleine versie een groot gedeelte van de inktpatroon afgesloten door een tussenschot. Er zit in de kleine versie dan ook een kleine spons. Het grootste gedeelte van de inktpatroon wordt eigenlijk niet gebruikt.

Bij de XL versie is dat tussen schotje weggelaten. De spons in de inktpatroon is dan ook (XL) bijna 3x zo groot als bij de kleine versie.

Voor dat u gaat navullen moet u goed controleren welk type u heeft. De kleine of de XL versie

Naast Losse flessen inkt, kunt u ook complete navulsets bestellen. Het voordeel van een navulset boven een set losse flessen inkt is, dat er spuiten naalden en een airpuller bij geleverd wordt. Bij Losse flessen inkt moet u deze items apart er bij bestellen.

Zoekwoorden: HP, HP XL, HP DeskJet, HP Deskjet XL, DeskJet XL, DeskJet