Andere producten voor PG-545XL en CL-546XL inktpatronen


Navulhandleiding Canon PG-545(XL) inktpatroon

Navulhandleiding voor Canon PG-545(XL) inktpatroon.

Navullen van de PG-545(XL) of het nu gaat om de xl versie of de kleine versie is heel eenvoudig.

Zoals bij alle andere inktpatronen is ook bij de Canon PG-545(XL) aan te bevelen om de inktpatroon al te vullen als deze nog niet helemaal is leeg geprint.
Dit heeft als voordeel dat er nog inkt in de printkop zit en u dus na het vullen gewoon door kunt printen, zonder dat u problemen krijgt met lucht in de printkop.
Printen met een lege printkop kan schade veroorzaken aan uw inktpatroon (NIET AAN DE PRINTER)

Leest u svp deze handleiding door voor u begint na te vullen

Voor het vullen van de PG545(XL) heeft u het volgende nodig:

Voorbereiding:
Verwijder het etiket aan de bovenkant van de inktpatroon. Wij raden u aan om dit met een scherp mesje, scalpel of een stanleymes er voorzichtig er af te trekken

Onder het etiket van de Canon PG-545(XL) inktpatroon ziet u een deksel met ribbel struktuur.
Bij de kleine versie zijn de inhammen tamelijk hoog. In deze inhammen ziet u een kleine opening. Deze opening (nadat hij een klein beetje groter is gemaakt) wordt gebruikt voor het navullen.

Navulhandleiding Canon PG545 en PG545XL
Navulhandleiding Canon PG545 en PG545XL
Navulhandleiding Canon PG545 en PG545XL

Het vullen van de Canon PG-545(XL) inktpatroon:

Zuig de gewenste hoeveelheid inkt op in de spuit. De hier aangegeven hoeveelheden navul inkt die wij aangeven is de hoeveelheid die gebruikt kan worden bij een totaal leeg geprinte inktpatroon.

U heeft het gaatje een klein beetje groter gemaakt. En steek nu de naald van de gevulde spuit voorzichtig door dit gaatje. U zult een beetje weerstand van een spons voelen. Druk de naald recht naar beneden, in ieder geval als het scheef gaat, druk de naald weg van de printkop.
Druk nu langzaam inkt in de spons. Net zo lang tot er een klein beetje inkt uit de vulopening komt. Als dat gebeurt, zuig dan een klein beetje inkt weer terug in de spuit.(1 ml tot 2 ml)
Verwijder de naald en houd de inktpatroon een paar minuten op de kop op een keukendoekje, en kijk of er nog inkt uit de vul opening komt.
Is dat allemaal goed, dan druk de sticker terug op de inktpatroon. Zodat het vulgaatje weer onder de sticker zit. SLUIT DE OPENING VOOR HET VULLEN NIET AF. U mag ook zonder sticker verder.

Navulhandleiding Canon PG545 en PG545XL
Plaats nu de inktpatroon terug in de printer.

Reset handleiding voor PG-545(XL) printers

Melding inktniveau van de de printer voor de PG545 uitschakelen.

Resethandleiding Canon PG545 en PG545XL
Als u de gevulde PG-545(XL)inktpatroon in de printer plaatst, dan zal de printer/computer (als de inktpatroon leeg was) nog steeds aangeven dat de inktpatroon leeg is.
Als u de inktpatroon in de printer plaatst, dan zal de printer/computer (als de inktpatroon NOG NIET leeg was) nog steeds aangeven hoeveel inkt er in zat, voor u hem ging vullen.
De printer of de inktpatroon meet namelijk niet of en hoeveel inkt er in zit.
De printer en de nieuwe inktpatroon samen, maken een wiskundige berekening als u gaat printen. En de uitkomst van die berekening zal ongeveer zijn hoeveel inkt er nog in zit of dat de inktpatroon leeg is.
De uitkomst van deze berekening schrijft de printer op de chip die op de inktpatroon zit.

Wat gebeurt er nu als u de gevulde PG-545(XL) terug plaatst in de printer!
Plaatst u nu de gevulde inktpatroon weer terug in de printer dan zal de printer eerst de chip uitlezen, en vervolgens aangeven wat de stand was voor u hem ging vullen. En vervolgens gewoon gaan printen. Als dan na een aantal paginas de printer denkt dat de PG545(XL) leeg is. Dan pas zal de melding van "leeg en vervangen" komen.
Maar geen zorgen dat kunt u heel een voudig uitschakelen. Zodat u ook met uw hergevulde 545(XL) door kunt printen tot hij echt leeg is. U schakelt het controleren of er nog inkt in zit voor die inktpatroon gewoon uit. En ook dat uitschakelen is heel eenvoudig!

Dit uitschakelen is heel eenvoudig.

Als u een melding op uw computerscherm krijgt (als u een afdruk maakt) dat de PG-545(XL)leeg is, dan laat u deze melding op het scherm staan. U gaat naar uw printer en drukt de Stop/Reset knop in en houd deze een aantal seconden vast.
Hoelang moet u deze knop ingedrukt houden? U kunt de knop weer los laten als de melding op het scherm verdwijnt, Tegelijkertijd hoort u een beetje geluid uit de printer. De printkop gaat weer heen en weer.
Heeft u kleur en zwart nagevuld, dan krijgt u voor beide inktpatronen de melding dat de inktpatroon leeg is. U dient dan ook voor beide inktpatronen deze melding uit te schakelen.

Dit uitschakelen is geen blijvende wijziging in de printer software. Als u weer nieuwe inktpatronen plaatst is het resetten weer opgeheven. Resetten geldt dan ook ALLEEN voor de inktpatroon die in de printer zit.
Het nadeel van deze handeling is wel dat uw printer of computer niet langer aangeeft hoeveel inkt er in de inktpatroon zit. U moet dan ook zelf de afdruk goed blijven controleren.

HuismerkPG-545XL en CL-546XL inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit!

Goed en ook nog de XL versie en dan ook nog eens goedkoop. Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk intpatroon voor PG-545XL en CL546(XL). De patronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw Canon printer.

Navulinkt voor Canon PG-545XL en CL-546XL

Navullen van de PG-545XL en CL-546(XL) is redelijk eenvoudig, Deze maar ook de xl huismerk zijn 2-3 keer te vullen, Dit is slechts een schatting, De PG-545XL en CL-546XL worden tegenwoordig veel slechter gefabriceerd. En daarom kan het zijn dat u al met 1x navullen, of veel strepen krijgt omdat de printkop defect is geraakt, of helemaal niet meer printen wil omdat er problemen zijn met de chip op de inktpatroon.

Voor deze inktcartridges geldt ook dat voor het navullen belangrijk is dat u de juiste inkt gebruikt.

Gebruik van deze inktpatroon heeft geen invloed op de garantie van uw printer,

Deze producten zijn geschikt voor de volgende Canon printers

Canon Pixma TS3100, Canon Pixma TS3150, Canon Pixma TS3152, Canon Pixma IP2850, Canon Pixma MG2450, MG2455, Canon Pixma MG2550, MG2555, Canon Pixma MG2950, MX495, IP 2800 Series, Canon Pixma MG2940, Canon MG2450, iP2850, MG2950 S, MG2550, MG2440, MG3000 Series, MG2555, MG 2455, MG3050, PIXMA MG2950, MG2500 Series, Pixma MG3050 Series, Pixma MX490 Series, MG2540, Pixma MG3051, Pixma MX494, MG2550 s, Canon Pixma MG3052, MX495, Canon Pixma MG 2555 S, Canon Pixma MG3053 , MG2900 Series,  MG2400 series.PG-545XL,CL-546XL