Andere producten voor PG-545XL en CL-546XL inktpatronen


Navulhandleiding Canon CL-546(XL) inktpatroon

Navulhandleiding voor Canon CL-546(XL) inktpatroon.

Zoals bij alle maar ook bij de CL-546(XL) inktpatroon waar de printkop er vast aan zit, is het belangrijk om  de CL-546(XL) inktpatroon niet helemaal leeg te printen.

Als er nog een beetje inkt in blijft, dan komt de CL-546(XL) inktpatroon met de navulinkt sneller op gang, zonder dat u hoeft te ontluchten., Helemaal leeg printen kan ook slecht zijn voor de printkop. Lees deze handleiding even goed door, voor u begint te vullen.
Voor het vullen van de Canon CL-546 (XL) heeft u het volgende nodig
 • navulinkt, cyan, magenta, yellow (kleine versie per kleur 3ml XL versie per kleur 5ml)
 • Spuit en naald
 • Een klein handboortje.
 • Scherp mes, of Stanley mesje

Voorbereidingen voor het vullen van de Canon CL-546 (XL) inktpatroon:

Aanbevolen wordt om te gaan navullen op een plaats die u aansluitend makkelijk kunt schoonmaken. Haal de CL-546(XL) inktpatroon uit de printer, voor zover als u dat nog niet gedaan heeft.
En zet hem neer met het etiket naar boven. Verwijder met een scherp mesje het etiket (afbeelding 1) Onder het etiket van de CL-546(XL) inktpatroon vindt u de ontluchtingsopeningen.
Maak deze ontluchtingsopeningen een beetje groter zodat de naald van de spuit er makkelijk door kan.
Dit kunt u doen door het gaatje uit te boren of door er een spijker door te drukken

Op afbeelding 2 ziet u waar zich de verschillende kleuren bevinden.

Verwijder het etiket van de Canon CL-546(XL)
Hier moet u de inkt invullen
Spuit de inkt langzaam in de inktpatroon

Vullen van de Canon CL-546 (XL) inktpatroon:

 1. Zuig de inkt die u wilt navullen in de spuit.
  Neem voor de normale versie per kleur max. 3ml en voor de XL versie maximaal 5ml inkt.
 2. Druk nu de naald in de inktpatroon op de juiste plaats en spuit nu langzaam de inkt in de inktpatroon.
  Als er aan de bovenkant bij het gaatje inkt komt, dan zuigt u een klein beetje inkt terug in de spuit. Herhaal dit voor alle kleuren.
 3. Druk nu de sticker die u verwijderd heeft terug op de inktpatroon. LET OP!! U mag de gemaakte gaatjes NIET dicht maken.
 4. Laat de inktpatroon een uurtje staan om de inkt tot rust te laten komen.
Was de CL-546(XL) inktpatroon helemaal leeg!, Plaats dan de inktpatroon na het vullen in de ontluchter, en zuig vanuit de printkop de lucht en een beetje inkt af Als het goed is kunt u nu weer printen.

Omdat de printer niet anders weet dat de inktpatroon leeg of bijna leeg was. Zal hij ook na het vullen aan blijven  geven dat de CL-546(XL) inktpatroon leeg is.

U moet dan ook aan de printer laten weten dat hij toch gewoon kan gaan printen. Dit doet u door de controle of er nog inkt in deze CL-546(XL) inktpatroon zit uit te schakelen. Dit is heel eenvoudig

Melding inktniveau van de de printer voor de PG-545(XL) en CL-546(XL) inktpatroon uitschakelen.

Resethandleiding Canon PG545 en PG545XL

A- Als u de inktpatroon terug in de printer plaatst, dan zal de printer/computer (als de inktpatroon leeg was) nog steeds aangeven dat de inktpatroon leeg is.
B- Als u de CL-546(XL) inktpatroon in de printer plaatst, dan zal de printer/computer (als de inktpatroon NOG NIET leeg was) nog steeds aangeven tot hoeveel de inktpatroon leeg was voor u hem ging vullen.
De inktpatroon meet namelijk niet of en hoeveel inkt er in zit. De printer en de nieuwe inktpatroon samen, maken een wiskundige berekening als u gaat printen.
En de uitkomst van die berekening zal ongeveer zijn hoeveel inkt er nog in zit of dat de inktpatroon leeg is.
De uitkomst van deze berekening schrijft de printer op de chip die op de inktpatroon zit.
Plaatst u nu de gevulde inktpatroon weer terug in de printer dan zal de printer eerst de chip uitlezen, en vervolgens aangeven wat de stand was voor u hem ging vullen.
In theorie houd dit in dat u nooit inktpatronen kunt navullen.
Bij Canon printers echter kunt u het controleren van de chip op de inktpatroon uitschakelen. Als u dit uitschakelt zal de printer een meldingen geven over lege inktpatronen, en kunt u met uw nagevulde inktpatroon gewoon printen.

Dit uitschakelen is heel eenvoudig.

Als u een melding op uw computerscherm krijgt (als u een afdruk maakt) dat de inktpatroon leeg is, dan laat u deze melding op het scherm staan. U gaat naar uw printer en drukt de Stop/Reset knop in en houd deze een aantal seconden vast. Hoelang? Tot de melding op het scherm verdwijnt, en of tot u een beetje geluid uit de printer hoort.
Heeft u kleur en zwart nagevuld, dan krijgt u voor beide inktpatronen de melding dat de inktpatroon leeg is. U dient dan ook voor beide inktpatronen deze melding uit te schakelen.
Dit uitschakelen is geen blijvende wijziging in de printer software. Als u weer nieuwe inktpatronen plaatst is het resetten weer opgeheven. Resetten geldt dan ook ALLEEN voor de inktpatroon die in de printer zit.
Het nadeel van deze handeling is wel dat uw printer of computer niet langer aangeeft hoeveel inkt er in de inktpatroon zit. U moet dan ook zelf de afdruk goed blijven controleren.

Bijzonderheden bij de Canon CL-546 en PG-545 inktpatronen:

De printers zijn voorziene van een intern geheugen, De printer verzamelt of verzamelt misschien van de laatste 4 inktpatronen de serienummers. Dit kan als gevolg hebben dat de -printers blijven aangeven dat de inktpatroon leeg is, na vergelijk van de serienummers.
Dit kunt u ondervangen door 5 inktpatronen te gewaren. En als u een nagevulde inktpatroon in de printer doet, eerst een paar anderen te plaatsen, Dit om het serienummer van de nagevulde inktpatroon in het geheugen te wissen

Onze huismerk inktpatronen behoren tot de Top 10 kwaliteit inktpatronen in Nederland.

Goed en ook nog de XL versie en dan ook nog eens goedkoop. Daarmee is een goede omschrijving gegeven van ons XL huismerk intpatroon voor PG545 en CL546(XL). De patronen hebben beduidend meer ink dan zelfs de originele XL inktpatroon. Daar komt nog bovenop dat deze, net als de originele patronen, precies goed aangeven hoeveel er nog in de inktpatroon moet zitten. U bespaart echt enorm met deze kwaliteits inktpatronen voor uw Canon printer.

Navulinkt voor Canon PG-545 en CL-546(XL)

Navullen van de PG-545 en CL-546(XL) is redelijk eenvoudig, Deze maar ook de xl huismerk zijn 2-3 keer te vullen, Dit is slechts een schatting, De PG-545XL en CL-546XL worden tegenwoordig veel slechter gefabriceerd. En daarom kan het zijn dat u al met 1x navullen, of veel strepen krijgt omdat de printkop defect is geraakt, of helemaal niet meer printen wil omdat er problemen zijn met de chip op de inktpatroon.

Voor deze inktcartridges geldt ook dat voor het navullen belangrijk is dat u de juiste inkt gebruikt.

Gebruik van deze inktpatroon heeft geen invloed op de garantie van uw printer,

Deze producten zijn geschikt voor de volgende Canon printers

Pixma TS3100,TS3150,TS3152, IP2850, MG2450, MG2455, MG2550, MG2555, MG2950, MX495, IP 2800 Series,  MG2940, Canon MG2450, iP2850, MG2950 S, MG2550, MG2440, MG3000 Series, MG2555, MG 2455, MG3050, PIXMA MG2950, MG2500 Series, Pixma MG3050 Series, Pixma MX490 Series, MG2540, Pixma MG3051, Pixma MX494, MG2550 s, MG3052, MX495, MG 2555 S, MG3053 , MG2900 Series,  MG2400 series.PG-545XL,CL-546XL