Andere producten die wij leveren voor HP56 en HP57 inktpatronen.


Navulhandleiding HP56 / HP57 inktpatronen

Navulhandleiding voor HP56 - HP57(XL) inktpatonen

De sticker op de bovenkant zit daar uitsluitend om u informatie te geven over het type cartridge, en dient ter versiering!
Het dient niet om de gaatjes af te sluiten.
ALS U KLAAR BENT MET NAVULLEN MOGEN DE GAATJES NIET WORDEN AFGESLOTEN!!

Deze cartridges zijn redelijk eenvoudig na te vullen. Wilt u het goed doen dan heeft u een navultool nodig.

Navulhandleiding voor de zwarte inktpatronen HP nr 21 - 27 - 56

LET OP!!

HP heeft een kleine versie HP56 en een XL versie. De kleine versie kan slechts metmaximaal 5 ML inkt gevuld worden

Onder de sticker bevind zich een klein ontluchtingsgaatje. Bij de 27 en de 56 zitten er 5, bij de nr 21 is er slechts 1.
Verwijder de sticker of zoek het gaatje op en steek er met de naald door. Via deze opening kunt u de cartridge vullen.( vult u met de opening recht boven de printkop dan moet u niet helemaal recht naar beneden prikken. U kunt dan door het filter prikken dat aan de printkop zit.)

 1. Plaats de naald op de spuit en vul hem met inkt
 2. HP 21 max 10 ml - HP 27 max 14 ml- en HP 56 max 18 ml
 3. Druk de naald in de spons en spuit langzaam de inkt in de spons.
 4. Kijk of de spons verzadigd begint te raken en zuig dan een klein beetje inkt terug in de spuit.
 5. Heeft u geen refill tool>> Laat de cartridge een paar uren staan (bijvoorkeur in de plastic beker om de overtollige inkt op te vangen) zodat de inkt goed door de printkop kan komen. En ga dan naar "vervolg"
 6. Heeft u een refilltool. >> Zet de cartridge in de refilltool. Verwijder de naald van de spuit. En zuig nu een paar milliliter inkt onder uit de printkop. Deze inkt kan terug in de fles.
 7. de vulgaatjes moeten NIET WORDEN AFGESLOTEN.
 8. Vervolg controleer uw werk: Vouw een keukentissue of closetpapier een aantal keren dubbel zodat een stevig maar zacht verend kussentje ontstaat. Druk de prinktop een seconde op dit kussentje. Heeft u succesvol nagevuld dan ziet u een klein zwart vierkant blokje op de tissue. In dat geval kunt u de cartridge terug plaatsen in de printer en kunt u een testprint maken.
 9. Is er geen afdruk te zien op de tissue, of een rafelige, of slechts een paar puntjes. In dat geval kunt u er toe over gaan door nog eens inkt onderuit de printkop te zuigen (punt 6).
 10. Helpt dit niet. Pak dan een oud schotelje of iets anders waar u een beetje printkopreiniger op giet. Zet de cartridge met de printkop een tijdje in deze reiniger.
 11. Heeft u een refill tool>> doe dan nog een keer zoals omschreven in punt 6. U kunt de inkt weer in de fles doen maar u kunt het ook in de cartridge spuiten.
 12. Maak aansluitend het gereedschap schoon met lauw warm water.
 13. Flesjes inkt niet te warm bewaren en goed afsluiten. Niet in de koelkast.
Navulhandleiding voor HP56 - HP57(XL) inktpatonen
Navulhandleiding voor HP56 - HP57(XL) inktpatonen
refill tool

Deze cartridges zijn redelijk eenvoudig na te vullen. Wilt u het goed doen dan heeft u een navultool nodig.
Navulhandleiding voor de kleuren inktpatronen HP 22 - HP28 - HP57.

LET OP!! HP heeft een kleine versie HP57 en een XL versie. De kleine versie kan slechts met2 a 3 ML per kleur inkt gevuld worden. (kleine HP 57 heeft ook slechts 3 gaatjes onder de sticker)

Onder de sticker bevind zich ontluchtingsgaatje. Bij de 22-28 en de 57 zitten er 5, Bij de Hp 22 klein zit er slechts drie gaatjes.
Verwijder de sticker of zoek de gaatje op en steek er met de naald door. Via deze opening kunt u de cartridge vullen.( vult u met de opening recht boven de printkop dan moet u niet helemaal recht naar beneden prikken. U kunt dan door het filter prikken dat aan de printkop zit.)

 • Plaats de naald op de spuit en vul de afzonderlijke kleuren. HP 22 en 27 maximaal 4 ml per kleur. HP57 maximaal 5 ml per kleur.
 • Druk de naald tot onderin de spons, en druk de spuit langzaam leeg.
 • Kijk of de spons verzadigd begint te raken en stop dan direct met vullen.
 • Ga dan verder met de volgende kleur.
 • Als u klaar bent met vullen. Kijk dan of er een druppeltje inkt onderaan de printkop komt.
 • Heeft u een navultool>> zuig een klein beetje inkt af en gooi dit weg.
 • Heeft u geen navultool>> Zet de cartridge in een bekertje en laat hem "uitlekken"
 • Controleeer uw werk: Vouw een keukentissue of closetpapier een aantal keren dubbel zodat een stevig maar zacht verend kussentje ontstaat. Druk de prinktop een seconde op dit kussentje. Heeft u succesvol nagevuld dan ziet u drie steepjes geel/rood/blauw naast elkaar staan van ongeveer een centimeter. lang.
 • Staan er geen steepjes of slechts 1 of 2 of zijn de streepjes onderbroken of slechts puntjes. Dan is de prinktop nog vol met lucht of zijn de gaatjes zijn verstopt.
 • Probeer dit met printkopreiniger zoals al eerder omschreven te verhelpen.